Telekom Srbija danas je u Istanbulu uključio svoje prve korisnike u Turskoj i time proširio svoje poslovanje na tržištu dijaspore.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Direktor MTEL Turska Zoran Drašković izrazio je zadovoljstvo povodom početka rada najmlađe ćerke firme Telekoma Srbije.
“Na teritoriji Turske živi nekoliko miliona stanovnika koji govore i razumeju naš jezik. Mi želimo da im sadržajem na našem jeziku donesemo duh domovine njihovih predaka”, rekao je za Tanjug Drašković.

Kompanija MTEL Turska, ćerka firma Telekoma Srbija, danas je i zvanično počela sa prodajom usluga televizije na prostoru Turske i posle Austrije, Nemačke i Švajcarske ljudi sa prostora bivše Jugoslavije moći će da gledaju kanale na svom jeziku i u Turskoj.

Na pitanje šta imaju u ponudi za tursko tržište, Drašković je rekao da su u pitanju atraktivni filmski, serijski, informativni i sportski kanali, kao i video klub na zahtev.
“Imamo više od 250 televizijskih kanala sa prostora bivše Jugoslavije, s tim što ćemo tu ponudu obogatiti sa najgledanijim turskim kanalima, kao i najgledanijim internacionalnim kanalima”, kazao je Drašković.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ


Naglasio je da za prve korisnike postoji promotivni paket, ukoliko potpišu ugovor na 12 meseci.
“Tri meseca će kao paket dobrodošlice biti besplatan, a ukoliko potpišu ugovor na 24 meseca onda će promo paket biti na šest meseci”, rekao je Drašković.
Korisnici se mogu prijaviti putem Call centra na broj 0850-205-34-34 ili preko sajta MTEL Turska, a uskoro se očekuje i partnerska prodaja na tržištu.
Promo cena za najniži osnovi paket iznosi 99 lira, a maksimalna će iznositi 259 lira.

Drašković je danas potpisao ugovor sa Udruženjem Turska Bosna Sandžak, koje će biti prvi biznis korisnik MTEL-a Turske.

Potpredsednik Udruženja Turska Bosna Sandžak Ercan Gul izjavio je da u Turskoj postoji velika zainteresovanost za domaćim kanalima.

Udruženje Turska Bosna Sandžak postoji od 1989. godine i broji više od 3.000 članova.

Drašković je posetio i porodicu Jusufoglu koja je našeg porekla, a koja od danas počinje sa korišćenjem usluga MTEL-a Turske kao prvi privatni korisnik.
Domaćin Idris Jusufoglu rekao je da je ovo veoma značajno za njih zbog očuvanja tradicije i održavanja kontakta sa maticom.
“Svi mi iz bivše Jugoslavije želimo da sačuvamo našu tradiciju i prenesemo je na našu decu, a tu mogućnost nam je dao Telekom Srbija”, kazao je Jusufoglu.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ


U neformalnom razgovoru i atmosferi tradicionalnog turskog gostoprimstva, Drašković je najavio još bogatiju ponudu kanala za buduće korisnike u Turskoj.
U toku je priprema turističke ponude za hotele u Turskoj, koja će naredne letnje sezone turistima omogućiti gledanje televizije na našem jeziku.
MTEL Turska za sada ima 15 zaposlenih i svi su turski državljani.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić je povodom početka pružanja usluga i u Turskoj istakao da Telekom Srbija grupa sa velikim zadovoljstvom ulazi na višemilionsko tursko tržište.
“Duboko smo ubeđeni da ćemo raznovrsnom i kvalitetnom televizijskom ponudom iznenaditi sve ljude sa naših prostora koji žive u Turskoj, ali i tursko stanovništvo, jer u ponudi imamo i kanale na turskom jeziku. Naši korisnici moći će da uživaju u vrhunskom sportskom sadržaju na kanalima Arene sport, ali i u filmskom i serijskom sadržaju. Nadamo se da će i naše serije u Turskoj postati popularne, kao što su turske kod nas…Telekom Srbija u ovom momentu ima više od 210.000 korisnika širom dijaspore i verujemo da će taj broj samo da raste. Svojim poslovanjem pokazali smo da smo postali ozbiljna i uspešna evropska telekomunikaciona kompanija”, naveo je Lučić.
Telekom Srbija od oktobra ima dozvolu nadležnih regulatora u Turskoj.

Drugog ili trećeg kvartala naredne godine ova kompanija će proširiti svoje poslovanje i na tržište Amerike.

Telekom Srbija trenutno ima više od 210.000 korisnika u dijaspori, a svoje korisničke usluge pruža u Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: