Podeli vest

Nastavljaju se tenzije u opoziciji nakon izbora

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Narodni poslanik Zeleno-levog fronta (ZLF) Radomir Lazović rekao je danas da bi napuštanje Skupštine opštine Novi Beograd, koje je najavio lider pokreta “Kreni-promeni” Sava Manojlović, za posledicu imalo gubitak šanse da se u toj opštini preuzme vlast i to u trenutku dok se broje glasovi i vrši uvid u izborni materijal.

Lazović je za TV N1 rekao da smatra da sada nije najbolji trenutak za to jer se situacija “lomi na jednom mandatu“ i dodaje da koalicija “Biramo Beograd” neće predati mandate.

On kaže da sutra treba da saznaju da li će moći da ospore tu opštinu, kao i da misli da može doći do promene vlasti na Novom Beogradu.

Lazović kaže da mu inicijativa Manojlovića nije jasna jer se, kako tvrdi, opozicija nalazi na pragu da formira vlast.

“Sada su otvorene četiri opštine. U opštini Stari Grad neupitno je da je na nama i listi Marka Bastaća, dok je na Vračaru tesno”, rekao je Lazović.

On je dodao da u opštinama Novi Beograd i Savski Venac predstavnici opozicije vrše uvid u izborni materijal.

Nosilac liste “I ja sam Beograd – Kreni-promeni” Savo Manojlović rekao je ranije danas da je pokret “Kreni-promeni” doneo odluku da napusti skupštinu grada Beograda i opštine Novi Beograd zbog, kako tvrdi, izbornih malverzacija, ali i dodao da to neće učiniti “ako se neke stvari promene”.

On je pre dva dana pozvao i sve opozicione stranke da napuste skupštine grada Beograda i Niša, Opštine Novi Beograd i Skupštinu Srbije, ali taj njegov predlog nije naišao na odobravanje većine opozicionih partija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SUTRA JE SPASOVDAN

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici sutra slave praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, kojim se obeležava 40. dan nakon Vaskrsa kada…