Podeli vest

Kompanija Tesla je saopštila dobavljačima da želi da započne proizvodnju novog električnog vozila za masovno tržište, kodnog naziva “Redvud”, u junu 2025. godine, navele su danas četiri osobe koje su s tim upoznate.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

TESLA
Foto: Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez


Izvršni direktor Tesle Ilon Mask planira proizvodnju tržištu pristupačnijih električnih vozila za koje se očekuje da će biti napravljene u sledećoj generaciji jeftinijih električnih automobila, preneo je Rojters.

Ti modeli, uključujući automobil za početnike po ceni od 25.000 dolara, omogućili bi kompaniji da se nadmeće s jeftinijim automobilima na benzin i sve većim brojem jeftinih električnih vozila.

Tu se misli na automobile kineskog BID-a, koji je u poslednjem kvartalu 2023. pretekao Teslu, kao najvećeg svetskog proizvođača električnih vozila. Teslina trenutno najjeftinija ponuda, model 3 sedan, ima početnu cenu od 38.990 dolara u Sjedinjenim Američkim Državama, napominje britanska agencija.

Mask je prošle godine rekao da je zabrinut zbog uticaja visokih kamata na potražnju potrošača za skupim artiklima poput automobila. Kako su navela dva izvora, kompanija Tesla je prošle godine poslala dobavljačima pozive za dostavljanje ponuda za model “Redvud”, uz prognozu nedeljnog obima proizvodnje od 10.000 vozila.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

saracin

VUČIĆ SUTRA dočekuje SARACINA

-Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u petak, 14. juna sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom,…