Podeli vest

Kompanija “Tesla” zatvara kancelariju u San Mateu, u Kaliforniji, i gasi oko 200 radnih mesta tamo, u okviru širih napora za smanjenje troškova

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tesla
Foto: Shutterstock

Informacija da Tesla otpušta 200 radnika i gasi kancelariju potvrđena je za CNBC.

U objektu u San Mateu, stotine zaposlenih bilo je zaduženo za beleženje video zapisa iz “Teslinih” automobila radi poboljšanja tzv. Autopilot sistema, odnosno sistema za pomoć vozaču tokom vožnje.

Dvoje otpuštenih radnika, koji su želeli da ostanu anonimni, izjavilo je za CNBC da znaju da se “Teslin” zakup poslovnog prostora bliži kraju.

Ovaj proizvođač električnih vozila, koji tek treba da ispuni obećanje o razvoju robotaksi tehnologije, ranije je preselio izvestan broj zaposlenih iz sektora Autopilot podaci u San Mateu na svoju lokaciju u Palo Altu, u Kaliforniji. Kompanija je ranije takođe zapoššljavala i obučavala timove za beleženje podataka u Bafalu, Njujork.

Posao beleženja podataka u “Tesli” obuhvata identifikaciju i opisivanje objekata iz kratkih klipova koje su snimile kamere i senzori na “Teslinim” vozilima.

Jedan zaposleni je rekao za CNBC da je veliki deo osoblja u San Mateu očekivao da će biti premešten u Palo Alto ili na drugu lokaciju, i da neće izgubiti posao.

Ovaj američki medij, koji je došao u posed audio snimka sa jučerašnjeg sastanka na kojem su zaposleni obavešteni o otpuštanjima, prenosi kako je menadžerka rekla da je kompanija dala sve od sebe da ceo tim Autopilota iz San Matea prebacila na novu lokaciju u Palo Alto.

“Nažalost, nismo mogli. To znači da idemo u restrukturiranje i da su vaše pozicije pogođene“, saopštila im je ona.

Zaposlenima je na sastanku rečeno da će im u narednih 60 dana biti isplaćene pune plate, te da je 28. jun njihov poslednji radni dan. Od njih je zatraženo da odmah ostave laptopove i bedževe na stolovima, i rečeno im je da će putem elektronske pošte biti obavešteni o otpremninama i beneficijama.

Izvršni direktor “Tesle” Ilon Mask izjavio je u jednom intervjuu prošle nedelje da “Tesline” nove fabrike u Teksasu i Nemačkoj gube “milijarde dolara” delom zbog poremećaja u lancu snabdevanja koji sprečavaju kompaniju da poveća proizvodnju u oba pogona.

„Obe fabrike, i u Berlinu i u Ostinu, trenutno su ogromni krematorijumi novca“, rekao je Mask.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: