Podeli vest

Popularna Tiktokerka potrošila je oko 20.000 evra za kloniranje svoje mačke, a njen video ima preko 2,3 miliona pregleda

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Mačka kloniranje
Foto: Pixabay ilustracija

Tiktokerka i profesionalna trenerica pasa Kelly Anderson suočila se sa salvom kritika što je na kloniranje svoje mačke potrošila ogromnu svotu novca.

Njena mačka koja je preminula 2017. godine imala je svoj Instagram nalog sa 80.000 pratilaca. Kada je uginula, tiktokerka je odlučila da je klonira i promeni naziv naloga u @clonekitty. Na salve kritika da je novac mogla potrošiti pametnije u video u je kratko odgovorila- “Gledajte svoja posla” i taj video dostigao je neverovatnih 2,3 miliona pregleda.

Ovaj broj pregleda popularnoj tiktokerki sigurno će doneti određenu sumu novca koja će joj pokriti deo troškova kloniranja .

Kloniranje životinja je kontroverzan proces od kada je prvi put korišćeno 1996. za kloniranje ovce po imenu Doli. Prema Smithsonian Magazinu, stručnjaci su zabrinuti zbog moralnih implikacija komercijalnog kloniranja kućnih ljubimaca, jer smatraju da je proces ekstrakcije DNK iz životinje invazivan.

U aprilu je The Today Show zapazio da brojni influenseri kloniraju svoje mrtve ljubimce kako bi mogli da nastave da postavljaju slike životinja na društvenim mrežama.

Magazin Insajder je ranije izvestio da nalozi na društvenim mrežama posvećeni slikama kućnih ljubimaca privlače veliki broj pratioca i mogu da donesu milione dolara prihoda vlasnicima životinja.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: