Podeli vest

Beograd je, prema procenama Turističke organizacije Beograda, za vreme novogodišnjih praznika posetilo više od 100.000 gostiju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

beograd
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/

Ovu procenu u TOB temelje na podacima da Beograd ima 27.906 ležajeva u hotelima, privatnom smeštaju i slično, koji su bili potpuno popunjeni, da je kod rodbine i prijatelja boravilo oko 50.000 gostiju te da je veliki broj posetilaca, zbog dobrih saobraćajnih veza iz Čačka, Sremske Mitrovice, Novog Sada i drugih mesta bio u prilici da brzo dođe do Beograda, bude na dočeku ili kratko boravi u glavnom gradu i vrati se kući.

U TOB procenjuju da će konačni podaci za celu prošlu godinu koji se tek očekuju pokazati da je 2022. godina bila rekordna turistička godina za glavni grad a to podaci koji su već poznati i potvrđuju, pa je recimo u oktobru broj turista koji je posetio Beograd prešao milion.

Tog meseca broj dolazaka je bio veći za 75 odsto, a broj noćenja za 50 odsto nego godinu dana ranije. Inače u Beograd najviše dolaze turisti iz Rusije, Turske, Nemačke, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Broj ležajeva sa kojima Beograd raspolaže lane je povećan za 2.536, najviše turista bira hotele sa četiri zvezdice, a kao zanimljiv podatak iz Turističke organizacije Beograda navode da turisti najčešće noće na Novom Beogradu, gde je do oktobra ostvareno više od pola miliona noćenja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: