Podeli vest

Zbog nekorišćenja pojasa sankcionisano je 8.757 vozača, odnosno putnika u vozilu, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu sankcionisano je 195 vozača

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

policija
Foto: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika sproveli su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju i otkrili ukupno 55.167 prekršaja, od kojih su 28.160 prekoračenje brzine.

Tokom trajanja akcije, presretači su sankcionisali 13 vozača koji su upravljali vozilom brzinom većom od 210 kilometara na čas, a protiv četiri vozača podnete su prekršajne prijave zbog nasilničke vožnje.

Tridesetsedmogodišnji vozač bmv-a isključen je iz saobraćaja jer je na auto-putu Miloš Veliki upravljao vozilom brzinom od čak 252,8 km/h.

Kada je reč o vožnji pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja je isključeno 2.608 vozača, od čega je čak 526 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Saobraćajna policija je u Čoki iz saobraćaja isključila tridesetčetvorogodišnjeg vozača koji je upravljao mopedom sa 3,59 promila alkohola u organizmu, dok je u Požegi iz saobraćaja isključen četrdesetšestogodišnji vozač koji je upravljao putničkim vozilom sa 3,47 promila. U službenim prostorijama policije zadržano je i 96 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Zbog nekorišćenja pojasa sankcionisano je 8.757 vozača, odnosno putnika u vozilu, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu sankcionisano je 195 vozača.

Pored navedenih prekršaja, 2.468 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 555 vozača zbog nepropisnog preticanja i 11.903 vozača zbog raznih drugih prekršaja.

Tokom akcije kontrolisani su i vozači motocikla i mopeda i otkriven je 401 prekršaj koji su učinili vozači ovih vrsta vozila.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: