Podeli vest

Ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkač izjavio je danas da je u Srbiji prisutna ruska propaganda, a da je primer za to prisustvo ruske državne kompanije Raša tudej.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

UKRJINA AMBASADOL TOLKAČ
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ARHIVA

Na prezentaciji istraživanja “Rat u Ukrajini i javno mnjenje u Srbiji” u Infopultu EU u Beogradu, on je rekao je da želi da skrene pažnju na ulogu propagande čija je uloga važna kao i oružja, kao i da se dezinformacije brzo šire, a da ruski građani posebno najbolje osećaju koliko je propaganda daleko od stvarnosti.

“Naši dedovi su oslobađali Beograd, a danas neki u Srbiji ceo naš narod nazivaju nacistima. To je nestvarno. Posebno ne mogu da razumem sklonost nekih u Srbiji prema terorističkoj organizaciji Vagner koja otvoreno regrutuje ubice, silovatelje i druge zločince iz zatvora u Rusiji”, rekao je ukrajinski ambasador.

On je istakao da godinu dana od ruske agresije na Ukrajinu, koju smatra nastavkom rata iz 2014, njegova zemlja odoleva ruskom oružju naporima na oružanom, diplomatskom i medijskom frontu, kao i zahvaljući međunarodnoj pomoći.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: