Podeli vest

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) advokat Toma Fila izjavio je danas da će ta partija na predstojeće izbore izaći sama na listi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

fila
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

“Izaći ćemo sami na izbornoj listi, ja sam uvek bio za to, ali koalicija će ostati ista kao ranije”, kazao je on za Tanjug.

Fila je rekao da je danas u 12 sati glavni odbor SPS-a na kojem će se doneti odluke koje će se ticati predstojećih izbora i dodao da će Srpska napredna stranka (SNS) imati svoju listu.

“Ako bi se utopili u zajedničku listu možda bi provocirali neke glasače iz SNS koji ne žele da glasaju za nas ili suprotno, provocirali bi glasače SPS koji ne žele da glasaju za SNS”, kazao je Fila.

On je dodao i da je on sa juga, a tamo kako kaže kad se devojka udaje mora da se zna koji je miraz i šta ona nosi sa sobom.

“Naših oko 11 odsto glasova je miraz koji mi nosimo”, dodao je Fila.

Na konstataciju da se u medijimja pojavljuju informacije da je SPS i opoziciji dobar partner, Fila je kazao da “ovi koji nas prizivaju su antievropski orjentisani i da je sve počelo kada Ivica Dačić nije hteo da se slika pred zastavom Kosova”.

On je naglasio i da on nije za to da Srbija odustane od članstva Evropsku uniju (EU), ali kako je dodao treba da iskoristimo sredstva iz predspristupnih fondova bez obzira što je reč o manjim parama.

“Ja sam za put Srbije ka EU, i da čak 99 odsto onoga što traži evropskja zajednica od nas je dobro za srpski narod i za sve nas. Ali, mislim da kad ispunimo sve što traže od nas onda mi sami treba da odlučimo da li ćemo da uđemo ili ne u EU i da to treba da bude naša volja”, kazao je Fila .

On je dodao i da SPS ostaje proevropska partija
Naveo je i da ipak misli da Srbija neće ući i EU i to ne zbog nas nego zbog njih, jer oni imaju problema sa samim sobom i šta im trebaju zemlje Balkana koje već imaju probleme.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: