Naše atletičarke su iznele svoje impresije posle osvojenih medalja na EP u Rimu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: AP Photo/Gregorio Borgia/Tanjug

Prezadovoljna sam i presrećna zbog rezultata. Ovo je moj najveći uspeh do sada i velika odskočna daska za dalji napredak i postizanje još boljih rezultata, izjavila je srpska atletičarka Angelina Topić po dolasku u Beogradu posle osvajanja srebrne medalje u skoku uvis na Evropskom prvenstvu u Rimu.

“Hvala celom mom timu sa mojim trenerom Dragutinom Topićem, naravno mojim ocem. Želim da čestitam timu na odličnim rezultatima”, izjavila je Topić novinarima po dolasku u Beograd.

Ona je istakla da je sve što zna naučila od oca Dragutina Topića.

“On mi je najveći uzor u sportu i životu. Nešto posebno pred finale? Samo da se ponašam kao i inače, da uživam u trenutku, kao i na svim ostalim takmičenjima. Moj maksimum je ovog puta bio dovoljan za drugo mesto”, navela je srpska atletičarka.

Angelina Topić je osvojila srebro na EP, pošto je preskočila 1,97 metara. Ona je bila neuspešna na 2,01 metra.

“Ovo je peti-šesti put da se podižem na tu visinu. Možda te noći nisu bili neki uslovi savršeni za skakače uvis, uhvatila nas je i kiša na pola takmičenja. Srećna sam što sam prema mojim standardima ostvarila sjajan rezultat”, istakla je srpska atletičarka.

Angelina Topić će učestvovati na Olimpijskim igrama, koje su na programu od 26. jula do 11. avgusta.

“To je ogromna stvar, veliki je uspeh plasirati se na OI, sa 18 godina, srećna sam što mogu da se nazovem olimpijcem. Jedva čekam da vidim kako to izgleda. Nadam se prolasku u finale, srećna sam samom činjenicom da ću biti tamo”, zaključila je Topić.

Adriana Vilagoš: Srećna sam zbog osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš izjavila je danas da je srećna zbog osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Rimu i plasmana na Olimpijske igre u Parizu.

Vilagoš je pre dva dana osvojla srebrnu medalju na EP u bacanju koplja i istovremeno hicem 64,42 oborila državni rekord i obezbedila plasman na OI.

“Jako se radujem što sam mogla da napravim taj rezultat, pre dve godine sam imala iste probleme, nadala sam se da će ove godine ići bolje. Osećala sam da sam u dobroj formi, zahvalna sam svima koji su mi pomogli da dođem ovde, baš sam srećna”, izjavila je Vilagoš novinarima po dolasku u Beograd.

Ona je rekla da jedva čeka OI, koje će biti održane od 26. jula do 11. avgusta.

“Pokušavam da se smirim, da se slegnu utisci, da malo odmorim, a onda pun fokus na Pariz. Treninzi, pripreme…”, dodala je srpska atletičarka.

Vilagoš je rekordni hitac imala u trećoj seriji kad je dobacila do 64,42 metra.

“Moram da kažem da sam bila zabrinuta, bilo bi mi žao da nisam uspela, jer sam osetila da mogu ovakav hitac da napravim. Kako sam počela, bilo je baš teško, prvo sam osetila strah, morala sam da prevaziđem, ne da razmišljam o tome šta će da bude ako ne uspem”, navela je Vilagoš.

Ona je na kraju istakla šta će joj biti cilj na Igrama u Parizu.

“Isto kao i uvek, da bacam dobro, u odnosu na sebe. Da mogu da budem zadovoljna bez obzira na to kakav će rezultat biti, ali i sam plasman”, zaključila je Vilagoš.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: