Temperature bi mogle da dostignu 40 do 42 stepena Celzijusa u Madridu i Saragosi, u centralnoj i istočnoj Španiji, što bi bile vrednosti koje nisu izmerene od 1981. godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

termometar
Foto: Pixabay

Toplotni talas s početka sedmice koji je pogodio zapadnu Evropu dobio je na snazi i doneo temperature blizu najviših za ovo doba godine – od preko 40 stepeni, navode nacionalne meteorološke službe.

Španija je danas bila blizu rekordnih junskih temperatura u poslednje četiri decenije, jedno područje u Francuskoj zabranilo je manifestacije na otvorenom, a suša je veoma uplašila italijanske farmere, prenosi Rojters.

“Izbegavajte prekomerno izlaganje suncu, hidrirajte se i vodite računa o najugroženijima kako ne bi pali od toplotnog udara”, savetovao je španski premijer Pedro Sančez.

Temperature bi mogle da dostignu 40 do 42 stepena Celzijusa u Madridu i Saragosi, u centralnoj i istočnoj Španiji, što bi bile vrednosti koje nisu izmerene od juna od 1981. godine, saopštila je nacionalna meteorološka agencija AEMET.

Dodaje se da regioni severne Italije rizikuju da izgube do polovine svoje poljoprivredne proizvodnje zbog suše, a departman Žironda u Francuskoj zabranio je javne događaje, uključujući i koncerte na otvorenom, kao i one u zatvorenim prostorima bez klima uređaja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: