Podeli vest

Tramp je na Newsmax TV u kultnoj emisiji “Wake up America” rekao da je Nemce upozoravao na potencijalni problem sa energentima, ali nisu slušali.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tramp
Foto: Pixabay

Bivši pedsednik SAD Donald Tramp posetio je danas da je još 2018. godine tadašnju kancelarku Angelu Mekel i nemačke zvaničnike upozoravao na opasnost od zavisnosti od ruskog gasa, ali da ga nisu ozbiljno shvatili.

Naglasio je da bi mnoge stvari danas u svetu bile drugačije da se administracija nije promenila dolaskom Džozefa Bajdena na čelo SAD.

Tramp je na Newsmax TV u kultnoj emisiji “Wake up America” čiji je autor čuveni Rob Finerti, a u kojoj je, kako je ambasador Ričard Grenel najavio, trebalo da bude emitovan intervju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao da je Nemce upozoravao na potencijalni problem sa energentima, ali nisu slušali.

Pred početak telefonskog uključenja 45. predsednika SAD u emisiju, emitovan je prilog kako je Tramp još 2018. godine naglašavao da Nemačka ne sme da zavisi od ruskog gasa i to u meri od 72 odsto i da su to nemački zvaničnici dočekali sa podsmehom.

Tramp je podsetio da je Merkel upozorio da će gasovod Severni tok 2, koji je trebalo da ih snabdeva gasom iz Rusije, Nemačku učiniti još zavisniju od uvoza ruskih energenata.

“Ako 72 odsto energije dobijate iz Rusije, vrlo brzo ćete se predati”, podsetio je Tramp na tadašnje upozorenje Mekrelovoj i ostalim nemačkim zvaničnicima i dodao da se Nemačka sada vraća staromaodnim energentima, poput uglja uprkos stavovima da će realizovati zelenu agendu.

U razgovoru u kojem je akcenat ipak bio na Trampovom prvom odlasku u letnjikovac na Floridi u Palm Biču, u Mar-a-Lago, nakon što je FBI napravio pretres, Tramp je rekao da je za vreme obavljanja dužnosti predsednika SAD više puta kontaktirao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji sada, kako je dodao, želi da pokaže snagu u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, više puta su razgovrali za razliku od sadašnje administracije koja nije u kontaktu sa Putinom.

“Imao sam i dobar lični odnos sa kineskim presednikom Si Ðinpingom iako SAD i Kina nisu imali dobre odnose”, rekao je Tramp i izrazio uverenje da se danas ne bi dešavalo to što se dešava vezano za Tajvan da je ostala stara administracija.

Tramp je podsetio da za vreme njegovog mandata nije bilo novih ratova.

U studiju je kao gost bio i bivši specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine ambasador Ričard Grenel koji je takođe vodio deo razgovora sa bivšim predsednikom Trampom o objavljivanju video-snimka racije na imanju Mar-a-Lago.

Tramp je ocenio da mu je sve to ličilo na “vojni udar”.

“Oni radije ne bi dali da (objavim snimak) zbog bezbednosti agenata FBI-a koji su okupirali imanje”, rekao je Tramp.

Naglasio je da to ipak neće učiniti zbog tih ljudi, zbog njihove bezbednosti, jer su ga zamolili da to ne objavljuje.

“Ako želite da znate istinu. Imam odličan odnos sa ljudima u FBI-u”, rekao je Tramp.

Grenel je bio i vršilac dužnosti direktora Nacionalne obaveštajne agencije, tela koje usmerava i nadzire 17 obaveštajnih agencija i njihov rad.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: