Podeli vest

Bivši predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas da “skoro” da ima 500 miliona dolara u kešu, čime je demantovao tvrdnje njegovih advokata koji su rekli da zbog visine iznosa neće moći da se žali na presudu protiv njega i njegovih saradnika u slučaju optužbe za prevaru, koji je pokrenula generalna tužiteljka Njujorka Letiša Džejms.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Pablo Martinez Monsivais (STF)

“Kroz veliki rad, talenat, ali i sreću, u ovom trenutku imam skoro 500 miliona dolara u kešu, što je značajna suma, koju sam, inače, nameravao da iskoristim u kampanji za predsednika”, naveo je Tramp na njegovoj društvenoj mreži Truth Social.

On je dodao da je slučaj koji se vodi protiv njega namešten i korumpiran od generalne tužiteljke.

“Nisam uradio ništa loše, oni to znaju, žele da uzmu novac od mene, zato smo došli do šokantne brojke, koja iznosi oko 454 miliona dolara”, izjavio je Tramp, preneo je En-Bi-Si njuz.

Sudija Artur Engoron prošlog meseca je presudio da su Tramp i njegova kompanija nezakonito preuveličavali vrednost svog bogatstva i manipulisali vrednošću imovine kako bi dobili povoljne kredite od banaka i povoljne uslove od osiguravajućih kompanija.

Uz kamate, Tramp duguje državi Njujork 456,8 miliona dolara.

DONALD TRAMP BI MOGAO DA ZARADI TRI MLRD $ OD IZLASKA “TRUTH SOCIAL” NA BERZU

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp bi mogao da zaradi tri milijarde dolara nakon što su danas akcionari firme “Digital World Acquisition” odobrili spajanje sa Trampovom kompanijom TMTG koja stoji iza mreže “Truth Social”.

Kako navodi Gardijan, nakon spajanja će se nova kompanija pojaviti na berzi kao Trump Media & Technology Group pod oznakom “DJT”, što su Trampovi inicijali.

Pre objave o spajanju, vrednost jedne akcije “Digital World Acquisition” bila je 44 dolara, što sugeriše da će nova kompanija imati premijeru na berzi sa vrednošću većom od pet milijardi dolara.

Tramp ipak neće moći da odmah unovči pomenutu sumu pošto ključni akcionari kompanije ne mogu da prodaju akcije šest meseci nakon spajanja.

Agencija AP tvrdi da su mnogi ulagači u “Digital World Acquisition” uglavnom mali investitori koji su obožavaoci Trampa ili pokušavaju da unovče maniju oko Trampa.

Donald Tramp se trenutno se nalazi u finansijskim problemima pošto su njegovi advokati rekli da Tramp nema sredstava da plati kaznu od 454 miliona dolara koju mu je u februaru uložio njujorški sud, podseća Gardijan.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ