Podeli vest

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da neće okončati učešće u predsedničkoj kampanji 2024. godine, čak i ako bude osuđen po raznim optužbama protiv njega.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tramp
Foto: Shutterstock

Kako navodi Rojters, Tramp je ovo rekao u emisiji novinara Džona Frederiksa, dan nakon što su federalni tužioci proširili postupak protiv njega, podnoseći nove optužbe protiv njega i jednog od njegovih zaposlenih u postupku za neovlašćeno zadržavanje poverljivih dokumenata nakon što je Tramp napustio predsedničku funkciju.

U proširenoj optužnici navodi se da su Tramp i njegov zaposleni Karlos de Oliveira nastojali da onemoguće istražitelje da pregledaju snimke bezbednosnih kamera iz Mar-a-Laga, odmarališta bivšeg američkog predsednika. Ukupan broj tačaka optužnice povećan je za tri i sada iznosi 40, pošto se Tramp još jednom dodatnom tereti za nezakonito zadržavanje poverljivih informacija koje se odnose na nacionalnu odbranu.

Predstavnici tima za Trampovu predsedničku kampanju rekli su da optužbe protiv Trampa predstavljaju kontinuirani očajnički pokušaj američkog predsednika Džozefa Bajdena i Ministarstva pravde da, kako su naveli, maltretiraju Trampa i osobe iz njegovog okruženja.

Informacija o proširenju optužnice objavljena je nekoliko sati pošto je bivši američki predsednik obelodanio da su se njegovi pravni zastupnici sastali sa zvaničnicima Ministarstva pravde koji istražuju navode o Trampovim pokušajima da poništi svoj poraz na predsedničkim izborima u novembru 2020. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ