Podeli vest

Bivši američki predsednik Donald Tramp saopštio je da je danas primio pismo specijalnog tužioca Džeka Smita, u kojem navodi da je Tramp “meta istrage” Velike savezne porote o događajima koji su doveli do upada u američki Kapitol 6. januara 2021. godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tramp
Foto: Shutterstock

“Poludeli Džek Smit, tužilac Bajdenovog ministarstva pravde, poslao je pismo u kojem navodi da sam ja meta istrage Velike porote i da mi daje četiri dana da se prijavim poroti, što skoro uvek znači hapšenje i podizanje optužnice”, napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži “Truth Social”.

Optužnica bi se odnosila na Trampove pokušaje da poništi rezultate predsedničkih izbora 2020. godine, kada je izgubio od Džoa Bajdena.

Bilo je jasno da će Trampovi postupci biti u fokusu istrage, pošto je državni tužilac Merik Garland imenovao specijalno tužioca koji je trebalo da istraži “da li se neko lice ili entitet nezakonito mešalo u proces prenosa vlasti”.

Međutim, primanje pisma često je znak da će se neko uskoro suočiti sa optužnicom, piše “Hil”.

Američki portal navodi da je još nejasno sa kojim konkretnim optužbama bi Tramp mogao da se suoči ukoliko tužioci odluče da podignu optužnicu.

Ranije ove godine, Tramp je dobio pismo od Smita pre nego što je protiv njega podignuta optužnica u istrazi o pogrešnom rukovanju poverljivim dokumentima.

Pre toga, u aprilu, protiv bivšeg predsednika SAD je podignuta optužnica povezana sa navodnom šemom za skrivanje novca tokom izbora 2016. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: