Republikanski kandidat za predsedničke izbore i bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je na skupu u subotu da će biti “krvoprolića” po američku autoindustriju, ali i državu, ukoliko on izgubi na novembarskim izborima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Meg Kinnard (STF)

Ova izjava je usledila nakon što je Tramp obećao da će uvesti “100 odsto carine” na automobile proizvedene izvan SAD, tvrdeći da će domaća proizvodnja automobila biti zaštićena samo ako on bude izabran, prenosi CNN.


“Stavićemo carinu od 100 odsto na svaki automobil koji nije sišao sa američke proizvodne linije i ti automobili neće moći da budu prodati ako budem izabran. Ako ne budem izabran, to će biti krvoproliće za celu zemlju”, upozorio je Tramp na predizbornom skupu kandidata za senatora Bernija Morena u Ohaju.


Na pitanje na šta je konkretno mislio kada je rekao “krvoproliće”, iz Trampove kampanje su rekli da se komentar odnosi na debatu o američkoj auto-industriji i ekonomiji, naveo je Rojters.


Sa druge strane, povodom Trampove izjave o “krvoproliću”, portparol Bajdenovog izbornog štaba je osudio Trampov “ekstremizam” i njegovu, kako kaže, želju za osvetom i pretnje političkim nasiljem.


Pomažući u Morenovoj kampanji za senatora iz Ohaja, bivši predsednik poručio je da će on, a ne predsednik Bajden, štititi socijalnu sigurnost građana Amerike.


Tramp je iskoristio skup u Ohaju da održi svoj uobičajeni govor u kojem je oštro oslikavao apokaliptičnu sliku Amerike ukoliko Bajden osvoji drugi mandat.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: