Podeli vest

Tramp je pod federalnom istragom zbog mogućeg kršenja Zakona o špijunaži.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tramp
Foto: Shutterstock

 Advokat bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa potpisao je u junu saopštenje u kome se navodi da je sav poverljiv materijal koji se nalazio u kutijama u Trampovoj rezidenciji Mar-a-Lago vraćen vladi, izvestio je danas “Njujork tajms”.

Saopštenje je potpisano nakon što je DŽej Brat, visoki zvaničnik za nacionalnu bezbednost u američkom Ministarstvu pravde, posetio Trampov klub u Južnoj Floridi 3. juna, naveo je “Njujork tajms”, preneo je Rojters.

Brat se sastao sa dvojicom Trampovih advokata kako bi razgovarali o postupanju sa poverljivim informacijama tokom posete, izvestio je list.

Tramp je pod federalnom istragom zbog mogućeg kršenja Zakona o špijunaži, koji čini nezakonitim špijuniranje u korist druge zemlje ili pogrešno rukovanje američkim odbrambenim informacijama, uključujući njihovo deljenje sa ljudima koji nisu ovlašćeni da ih prime, stoji u nalogu za pretres koji je juče objavljen.

Agenti FBI-a koji su ove nedelje pretresli kuću bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa u Mar-a-Lagu na Floridi uzeli su 11 kompleta poverljivih dokumenata, uključujući neke označene kao strogo poverljive, saopštilo je juče američko Ministarstvo pravde, istovremeno obelodanjujući da postoji verovatan razlog da veruju da je Tramp prekršio Zakon o špijunaži.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: