Podeli vest

Ukoliko tužiteljka dokaže krivicu kompanija bi mogla da se suoči sa kaznom od 1,6 miliona dolara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tramp
Foto: Pixabay

Njujorška tužiteljka Suzan Hofinger optužila je danas kompaniju bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa da je tokom 15 godina varala američke poreske organe, prenosi Rojters.

Ona je u okviru suđenja za poresku prevaru pred porotom suda u Njujorku rekla da je kompanija Trump Organization koja se bavi trgovinom nekretninama u periodu između 2005. i 2021. godine omogućavala povlastice rukovodiocima, uključujući glavnog finansijskog direktora Alena Vajselberga. Reč je, između ostalog, o iznajmljivanju automobila, bez prijavljivanja poreskim vlastima.

„Ovo je slučaj pohlepe i prevare i izbegavanju plaćanja poreza. Prevara je osmišljena, sprovedena i odobrena na najvišim nivoima kompanije“, rekla je Hofinger.

Ukoliko tužiteljka dokaže krivicu kompanija bi mogla da se suoči sa kaznom od 1,6 miliona dolara.

Donald Tramp nije optužen u ovom slučaju, a predstavništvo kompanije se izjasnilo da nema elemenata krivice u tužbi koja je protiv njih pokrenuta.

Alen Vajselberg, dugogodišnji finansijski direktor Trump Organization pristao je da svedoči kao svedok optužbe na suđenju u okviru sporazuma o priznanju krivice kako bi dobio kaznu od pet meseci zatvora.

Vajselberg, koji je prošle godine optužen zajedno sa kompanijom, priznao je u avgustu da je bio umešan u slučaj poreske prevare tako što su njemu i drugima zaposlenim u kompaniji bili prikazani umanjeni prihodi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: