Podeli vest

Doneli ste odluku i želite da živite u nekoj od Evropskih prestonica, ali još uvek uporođujete cene, način i stil života i nemate konačan odgovor gde biste otišli… Ova lista najboljih evropskih gradova za iseljenike vam može pomoći.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foo:Pixabay

Ukoliko dakle razmišljate gde je najbolje emigrirati u Evropi, krenite od Švajcarske, jer se tri grada iz ove zemlje nalaze na listi najboljih gradova za strance.

Svake godine kompanija ECA International, kompanija koja je stručna u oblasti globalne mobilnosti, ispituje različite zemlje za iseljenike. Uzimaju se u obzir faktori kao što su infrastruktura, stanovanje, zdravstvene usluge i ljubaznost meštana . Rangiranje se zasniva na nizu faktora koji utiču na kvalitet života.

Prema svim vim paramatrima Bern je na vrhu liste

Ovo je treća godina zaredom da švajcarski grad zauzima prvo mesto. Kako to? „Sa prvoklasnim objektima, minimalnim zagađenjem vazduha i niskom stopom kriminala, Bern je veoma privlačan grad za iseljenike i njihove porodice“, objašnjava Nil Ešman, analitičar u ECA.

On dalje objašnjava: „Švajcarski, holandski i skandinavski gradovi su među 10 najboljih gradova za život.“

Dok je Bern treću godinu na vrhu liste, bivši broj jedan Kopenhagen sada je na petom mestu i za to postoji dobar razlog.

Bazael -Foto: Bilten.rs

„Kopenhagen je i dalje odličan grad za iseljenike, i dalje je veoma pogodan za život, ali nedavno je došlo do nedostatka odgovarajućeg smeštaja za stanovanje, što je dovelo do blagog pada na rang listi.“

Ajndhoven u Holandiji odmah je posle Berna.

Grad Stavanger u Norveškoj je na trećem je mestu – i još jedan grad u Švajcarskoj – Ženeva. Oba grada dele treće mesto.

Roterdam i Hag su na pozicijama pet i šest. Slede Geteborg i Amsterdam.

Bazel se nalazi na osmom mestu među gradovima koji su najprikladniji za život za iseljenike u Evropi.

Na listi se u top 10 nalaze i Dablin i Luksemburg.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: