Podeli vest

Odlazak na kraći odmor van zemlje uvek je sjajan način da napunite baterije. Međutim, punjenje baterija na ovaj način često može značiti enormno pražnjenje džepova. Da se ovaj scenario ne bi dogodio pronašli smo tri najpristupačnije evropske destinacije za vikend odmor

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay

Krakov, Poljska

Krakov je jedan od najpopularnijih turističkih odredišta u Poljskoj i privlači posetioce svojom bogatom istorijom, prelepom arhitekturom, kulturnim događajima i ukusnom hranom.

Stari grad Krakova je jedan od najbolje očuvanih srednjovekovnih gradskih jezgara u Evropi i deo je UNESCO-ve svetske baštine. Ovde se nalazi Glavni trg (Rynek Glowny), najveći srednjovekovni trg u Evropi, okružen zgradama u renesansnom i gotičkom stilu. Takođe, na trgu se nalazi i čuvena Bazilika Marije Magdalene (Košciol Mariacki) s prelepim srednjovekovnim zvonikom. I to je samo deo sjajnih stvari ovog grada sa pristupačnim cenama smeštaja i hrane.

Vilnius, Litvanija

Odmah posle Lisabona, na listi najjeftinijeg gradskog odmora u Evropi je glavni grad Litvanije, Vilnius. Uz uske kaldrmisane ulice i prelepe trgove, možete videti različite stilove arhitekture, uključujući gotiku, barok i renesansu. Na Glavnom trgu (Didžioji gatve) nalazi se Katedrala Sv. Stanislava i Sv. Vladimira, koja je impozantna i jedan od simbola grada. Uz pristupačnu hranu i piće u ovom gradu ćete se osećati kao u bajci ili nekom velikom selu iz poznatih bajki za decu.

Budimpešta, Mađarska

Nikada niste dovoljno puta otišli u Budimpeštu. Budimpešta je poznata po svojim termalnim izvorima, prelepim arhitektonskim spomenicima, živoj kulturi i bogatoj istoriji i uvek možete pronaći novo mesto na kome niste bili ili koje niste na pravi način doživeli. Glavni grad Mađarske prerastao je u veoma popularnu city break destinaciju jer može da zadovolji želje različitih turista od onih koji traže noćni život, do onih koji žele da se posvete kulturi ili veličanstvenom starom svetu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: