Podeli vest

Državna izborna komisija (DIK) do sada je potvrdila tri od osam predatih kandidatura za predsedničke izbore koji se u Crnoj Gori održavaju 19. marta

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

izbori s
Foto: Shutterstock

Rok za podnošenje kandidatura za predsedničke izbore u Crnoj Gori istekao je u ponoć, a Državna izborna komisija (DIK) do sada je potvrdila tri od osam predatih kandidatura. Potvrđene su kandidature Andrije Mandića (DF), Draginje Vuksanović Stanković (SDP) i Mila Đukanovića (DPS).

Na potvrdu kandidature čekaju Goran Danilović, lider Ujedinjene Crne Gore, On je kandidaturu predavao dva puta, nakon što je vraćena zbog, kako je saopšteno, određenih nepravilnosti, preneo je portal RTCG.

Potvrdu čeka i kandidatura zamenika predsednika PES-a Jakova Milatovića, koji je kandidaturu predao nakon što je DIK odbio kandidaturu njegovog stranačkog kolege i predsednika tog pokreta Milojka Spajića.

Milatović je kandidaturu podneo poslednjeg dana pre isteka roka, 26. februara.Kandidatura Spajića je odbijena zbog malverzacija sa mestom prebivališta.

Kandidaturu su podneli i lider Demokratske Aleksa Bečić, influenser Jovan Radulović Jodžir, kandidat Grupe Građana Željko Matijašević, dok su Dejan Vukšić iz Demohrišćanskog pokreta i bivši ministar pravde Vladimir Leposavić odustali. Vukšić je odustao i podržao kandidaturu Milatovića (PES).

Predsednički izbori u Crnoj Gori biće održani 19. marta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: