Podeli vest

Trupe Kfor-a bile su prisutne na području Banjske u vreme akcije tzv. kosovske policije, gde su ”pažljivo pratile situaciju i bile spremne da odgovore”, a policija tzv. Kosova intervenisala je u skladu sa svojim ovlašćenjima za sprovođenje zakona, kao prvi odgovorni, saopšteno je danas iz Kfor-a.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KFOR KOSOVO
foto: Shutterstock

”Kosovska policija, Euleks i Kfor su delovali u bliskoj koordinaciji, kao prvi, drugi i treći odgovorni. Komandant KFOR-a ostaje u redovnom kontaktu sa svim stranama, uključujući Euleks, predstavnike kosovskih institucija i kosovskih bezbednosnih organizacija, kao i načelnika Generalštaba Vojske Srbije”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će NATO, preko Kfora, preduzimazi neophodne radnje za održavanje bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve zajednice na KiM, što će činiti ”nepristrasno i u skladu sa mandatom zasnovanim na Rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine”.

Pored toga, Kfor će takođe nastaviti da ”obezbeđuje bezbednosni okvir neophodan da bi dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU napredovao”, što je, kako se navodi u saopštenju, jedini način da se reše otvorena pitanja i da se postigne trajno rešenje koje poštuje prava svih zajednica.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: