Podeli vest

Nakon što je, kako se sumnja, namerno podmetnut požar uništio 4.500 hektara šume, Turska razmišlja da vrati smrtnu kaznu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

turska
Foto: Pixabay

Turska će ponovo razmotriti odluku iz 2004. o ukidanju smrtne kazne, izjavio je danas turski ministar pravde Bekir Bozdag, nakon što je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pomenuo smrtnu kaznu u vezi sa uzrokom ovonedeljnih požara.

Smrtna kazna je izbačena iz Ustava u prvim godinama Erdoganove vladavine, preneo je Rojters.

Ali, nakon što je, kako se sumnja, namerno podmetnut požar uništio 4.500 hektara šume kod Egejskog mora, Erdogan je rekao da je potrebno uvesti strože mere.

Vlasti su saopštile da je osumnjičeni priveden i da je priznao da je izazvao požar.

Požar u šumi u blizini letovališta Marmaris je suzbijen, saopštile su danas vlasti.

Nakon što je juče posetio lice mesta, Erdogan je rekao da bi kazna za paljenje šuma trebalo da bude “zastrašujuća, a ako je to smrtna kazna, to je smrtna kazna”.

Obraćajući se novinarima u gradu Agri na istoku zemlje, ministar pravde Bekir Bozdag rekao je da su predsednikovi komentari instrukcije za njih.

“Počeli smo da radimo na tome kao Ministarstvo”, rekao je Bozdag, dodajući da je trenutna kazna za podmetanje požara 10 godina zatvora, koja se može povećati na doživotnu kaznu ako je deo organizovanog kriminala.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: