Podeli vest

Odluka se odnosi na nekoliko pitanja koja su Milenkoviću postavljena u okviru predistražnog postupka i nose oznaku “strogo poverljivo”, dok ostala pitanja nisu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Nacelnik Odeljenja za suzbijanje droga Slobodan Milenkovic
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu dostavljena je odluka ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina kojom se Slobodan Milenković oslobađa čuvanja tajnosti podataka za potrebe davanja iskaza pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Odluka se odnosi na nekoliko pitanja koja su Milenkoviću postavljena u okviru predistražnog postupka i nose oznaku “strogo poverljivo”, dok sva ostala pitanja nisu označena stepenom tajnosti.

Odluka je doneta na zahtev Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka, koji propisuje da rukovodilac organa javne vlasti može na zahtev nadležnog organa da oslobodi lice dužnosti čuvanja tajnosti podataka posebnom odlukom kojom se predviđaju i mere zaštite tajnosti podataka, ali samo za namene i u obimu u kojem je podnet zahtev nadležnih organa.

Takođe, odluka je doneta u skladu sa Uredbom o posebnim merama fizičko-tehničke zaštite tajnih podataka.

Po prijemu ove odluke Više javno tužilaštvo u Beogradu je uputilo novi poziv Milenkoviću za razgovor u svojstvu građanina za utorak 19. jul.

Tužilaštvo podseća da se razgovor sa Milenkovićem obavlja u cilju provere zakonitosti njegovog rada kao načelnika Odeljenja za borbu protiv droga UKP Beograd, a nakon navoda pojedinih medija i bivših visokih funkcionera MUP-a iznetih u javnosti prethodnih sedmica.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: