Podeli vest

Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomesečni pritvor sedmorici osumnjičenih, koji su uhapšeni zbog napada na roditelje dece iz Srbije na Ilidži.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SUĐENJE
Foto: Pixabay

Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomesečni pritvor sedmorici osumnjičenih, koji su uhapšeni zbog napada na roditelje dece iz Srbije na Ilidži, koja su učestvovala na međunarodnom fudbalskom turniru u Sarajevu, dok su trojici određene mere zabrane, rečeno je za Srnu u ovom sudu.

Pritvor je određen osobama čiji su inicijali H.D, A.T, E.H, A.H, E.B, B.O. i E.B. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje Krivičinog zakona Federacije BiH.

Preostaloj trojici osumnjičenih, B.H, M.P. i S.K. izrečene su mere zabrane sastajanja sa određenim osobama, na način da im se zabranjuje da na bilo koji način međusobno posredno i neposredno komuniciraju kao i da posredno i neposredno komuniciraju sa H.D, A.T, E.H, A.H, E.B, B.O. i E.B. i da im se približe na razdaljinu manju od 100 metara.

Osumnjičeni za napad na Srbe ranije su prošli kriminalističku obradu u Policijskoj upravi Ilidža, nakon čega su, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu, predati u dalju nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Svi uhapšeni su iz Sarajeva i starosti su od 20 do 28 godina.

Prema ranijem pisanju “Dnevnog avaza” uhapšeni su Eldar Baltić, Aldin Tahirović, Haris Demir, Ensar Hodžić, Belmin Omeragić, Armin Hadžić, Eldar Bešić, Benjamin Hasanović, Mersid Podrug i Sedin Kukić. Uhapšeni Hasanović je sin Eneida Hasanovića, šefa Odseka za saradnju sa Evropolom i Interpolom u Upravi policije FBiH.

Jedna osoba iz Beograda povređena je nožem u hotelu u sarajevskom naselju Ilidža kada je u subotu, 14. januara, napadnuta grupa roditelja mladih fudbalera Fudbalskog kluba “Zvezdara” iz Beograda koji su učestvovali na međunarodnom turniru.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: