Prvo osnovno tužilastvo u Beogradu saopštilo je danas da je preduzelo mere kako bi se utvrdili uzroci potonuća splava “Kartel”, kao i da bi bila rasvetljena tuča koja je prethodila tom incidentu i utvrđena krivična odgovornost.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/

U saopštenju se navodi da je to tužilaštvo dalo nalog nadležnoj policijskoj upravi da preduzme sve mere iz svoje nadleznosti, uključujući prikupljanje neophodnih obavestenja od građana koji su bili na splavu i materijalnih dokaza.


Dodaje se da će, kada to bude fizički moguće, biti naloženo i da se izvrše neophodna vestačenja u cilju utvrđivanja stabilnosti pristupnog mosta, kompletne platforme i vezova.
Takodje je dat nalog nadležnim inspekcijama da se utvrdi da li je navedeni splav imao sve neophodne dozvole i da li je broj ljudi koji je posetio splav u skladu sa propisima.


Tužilaštvo navodi da su svi nalozi dati u cilju utvrđivanja postojanja krivičnog dela i odgovornosti lica koja su u trenutku nezgode bili vlasnici ili zakupci objekta.
Naloženo je da se utvrdi i identitet osova za koje postoji sumnja da su učestvovale u tuči koja se desila neposredno pre nego što je splav potonuo, kao i da se pribave svi video zapisi sa lokalnih objekata.


Nakon toga, kao se ističe, Prvo osnovno javno tuzilastvo će doneti konačnu odluku protiv koga i za koje krivično delo će MUP podneti krivičnu prijavu, a dezurni javni tuzilac će nastaviti u saradnji sa nadležnom policijskom upravom da preduzima sve dalje neophodne dokazne radnje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: