Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je danas istragu protiv Ninoslava H. (48) i Viktora O. (26) zbog sumnje da su, u nameri pribavljanja imovinske koristi, omogućili tranzit kroz Srbiju za 36 migranata iz Sirije bez putnih isprava, koji su prethodno nelegalno ušli u Srbiju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE


Naredbom o sprovođenju istrage obojici osumnjičenih se na teret stavlja krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, a Ninoslavu H. i krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.


Ninoslav H. je na saslušanju u tužilaštvu negirao izvršenje krivičnog dela i izneo svoju odbranu, dok je Viktor O. delimično priznao i izneo svoju odbranu.


Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da obojici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, a Ninoslavu H. i zbog opasnosti od bekstva.Postoji opravdana sumnja da su 5. decembra oko 16 časova, Viktor O, vozeći teretno motorno vozilo nemačkih registracionih oznaka, a Ninoslav H. vozeći automobil “audi Q5” takođe sa nemačkim registracionim oznakama i krećući se ispred teretnog vozila kao “čistač”, omogućili nedozvoljen tranzit preko teritorije Srbije navedenim teretnim vozilom za 36 stranih državljana bez putnih isprava, koji su prethodno nezakonito ušli na teritoriju Srbije iz pravca Bugarske.


Kada su policijski službenici pokušali da zaustave ova vozila, Ninoslav H. nije postupio po njihovoj naredbi, već je svojim vozilom udario u službeno vozilo MUP-a Srbije marke “škoda fabia”, pokušavši da izbegne blokadu policijskih službenika, a zatim je izgubio kontrolu nad vozilom, izašao iz vozila i krenuo da beži.


Nakon upozorenja policijskih službenika, osumnjičeni se zaustavio i predao. Policijski službenici su zaustavili teretno motorno vozilo marke “Iveco” u kome su u tovarnom delu vozila zatekli navedene strane državljane bez putnih isprava.


U ovom događaju dvoje policijskih službenika, koji su se nalazili u službenoj “škodi” prilikom udara zadobili lake telesne povrede.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ