Podeli vest

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal najavilo je danas da će radi provera iznetih navoda u medijima vezanih za Aleksandra Vulina, zahtevati dodatne informacije, kako od domaćih, tako i od pravosudnih institucija SAD, ali i drugih međunarodnih partnera, i zahtevati dostavljanje konkretnih dokaza.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

vulin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC/ARHIVA

Tužilastvo je u saopštenju navelo da se sa informacijom da se direktor Bezbednosno informativne agencije Aleksandar Vulin nalazi na listi sankcionisanih pojedinaca Ministarstva finansija SAD, (OFAC) i razlozima zbog kojih se našao na listi, upoznalo iz domaćih sredstava javnog informisanja.

Kako je tužilaštvo u saopštenju navelo, sa Vulinom su dok je bio ministar unutrašnjih poslova, a i sada kada je direktor Bezbednosno infomativne agencije uspešno sarađivali i realizovali više predmeta organizovanog kriminala, među kojima su i najznačajniji protiv organizovanih kriminalnih grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Darka Šarića, grupe “Vračarci” i transnacionalnog organizovanog kriminala, u kojima je ostvarena i vrlo intenzivna međunarodna saradnja, a koja se vezuje i za podatke sa SKY ecc.

Tokom rada na tim predmetima, kao i drugim predmetima ovog tužilaštva, kako su naveli, nijedna međunarodna policijska niti pravosudna institucija, kao ni domaća, nije ukazivala na postojanje umešanosti Vulina u bilo kakvu kriminalnu aktivnost.

Podsećaju da u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku, svako fizičko ili pravno lice, domaća ili strana institucija, koja raspolaže bilo kakvim dokazom da je učinjeno krivično delo koje je u nadležnosti Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, može te dokaze dostaviti ovom tužilaštvu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SAUTEMTON U PREMIJER LIGI !

Fudbaleri Sautemptona posle samo jedne sezone vratili su se u Premijer ligu Engleske, pošto su danas u finalu baraža “Čempionšipa”…