Podeli vest

Smrt Muamera Zukorlića je nastupila kao posledica naglog pogoršanja funkcije i prestanka rada srca, zaključilo je tužilaštvo

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ZUKORLIC MUAMER
Foto Tanjug/ D. Goll, arhiva

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo je danas da je obdukcionim nalazom utvrđeno da je lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću koja je nastupila kao posledica naglog pogoršanja funkcije i prestanka rada srca.

Više javno tužilaštvo je, kako se navodi u saopštenju, postupajući po krivičnoj prijavi koju je podneo njegov sin Usame Zukorlić protiv NN lica zbog krivičnog dela teško ubistvo, odredilo ekshumaciju radi obdukcije posmrtnih ostataka tela kao i hemijsko-toksikološku analizu bioloških ostataka u cilju uvažavanja uzroka smrti muftije.

U saopštenju se navodi da je juče Zavod za sudsku medicinu u Nišu dostavio Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru objedinjeni nalaz i mišljenje zajedno sa nalazom i mišljenjem Zavodom za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad u kojem je navedeno da izmerene vrednosti koncentracije toksičkih metala i metaloida u uzorcima se nalaze u okviru normalnih vrednosti za ove vrste uzoraka i ne predstavljaju neposredan ni posredan uzrok akutne i hronične intoksikacije i time nisu uzrok smrti Zukorlića.

U saopštenju se dodaje da je “uzimajući u obzir celokupnu medicinsku dokumentaciju sada pokojnog Muamera Zukorlića i obdukcioni nalaz, smrt prirodnog porekla te da je nastupila kao posledica naglog pogoršanja funkcije i sledstvenog prestanka rada srca na terenu od ranije prisutnog teškog i progresivnog oboljenja srca”.

Elma Efić: Muamer je bio bolestan od 2007. godine

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštio da je obukcijski nalaz pokazao da je muftija Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću, oglasila se njegova druga supruga Elma Elfić priznanjem da je on bio bolestan od 2007. godine i da je za to znala samo ona.

Bolest su, kaže, krili na njegovo insistiranje, jer nije prihvatao činjenicu da je bolestan.

U saopštenju na Instangramu Elfićeva otkriva da se muftija redovno lečio i da su najbolji lekari pratili njegovo stanje.

Posebnu zahvalnost je ovom prilikom uputila glavnom doktoru Suadu Ćatoviću, koji joj je, kaže, pored stručne pomoći pomogao da muftiju ubede da se operiše.

“Uspeli smo da ga ubedimo da se operiše, iako nije mogao da zamisli da će njegova prsa biti razrezana, i noć u oči smrti smo razgovarali koju bolnicu treba da odaberemo”, napisala je, između ostalog, Elfićeva, druga žena muftije Zukorlića, koja je sa njim bila u šerijatskom braku.

Zukorlićev sin čeka nalaze iz Nemačke

Predsednik Stranke pravde i pomirenja i sin pokojnog muftije Muamera Zukorlića, Usame Zukorlić, saopštio je danas da će sačekati nalaze obdukcije iz Nemačke i Bosne i Hercegovine pre nego što se obrati javnosti povodom smrti oca.

“Obaveštavam javnost da su stigli prvi nalazi o uzroku smrti rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića, rađeni na institutima za Sudsku medicinu u Nišu i Beogradu”, naveo je Usame Zukorlić na nalogu na Fejsbuku.

Porodica će, kako je naglasio, sačekati rezultate iz Nemacke i Bosne i Hercegovine, pre nego što se obrati javnosti.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo je ranije danas da je obdukcionim nalazom utvrdeno da je lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću, koja je nastupila kao posledica naglog pogoršanja funkcije i prestanka rada srca.

Obdukcija je radnjena na zahtev porodice.

Zukorlić je umro početkom novembra 2021. godine.

Usame je u aprilu izjavio da porodica otvoreno sumnja da je Muamer Zukorlić otrovan i da je to razlog njegove smrti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: