Podeli vest

Kompanija Tviter saopštila je danas da će ublažiti svoju trogodišnju zabranu političkog oglašavanja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tviter
Foto: Pixabay

Iz kompanije je saopšteno da će “Tviter ublažiti svoju politiku za reklamiranje i objavljivanje oglasa u SAD”, “Takođe, u predstojećim nedeljema planiramo da dozvolimo i proširimo mogućnosti za političko oglašavanje”, objavila je kompanija sa svog korporativnog naloga, prenosi Glas Amerike (VOA).

Reagujući na rastuću zabrinutost zbog širenja dezinformacija na društvenim mrežama, Tviter je 2019. godine zabranio sve političke reklame.

U kontekstu najnovijeg ublažavanja zabrane, iz Tvitera su naveli da “oglašavanje o određenim temama može da podstakne javni razgovor o važnim temama”.

U saopštenju kompanije se navodi da će najnovija promena uskladiti oglašavačku politiku te platforme s onim u “televizijskim i drugim medijskim kućama”, bez drugih, dodatnih objašnjenja.

Kako navodi VOA, najnovija promena koju donosi novi vlasnik Ilon Mask predstavlja pokušaj da poveća prihode nakon prošlogodišnje kupovine Tvitera.

U martu 2021. godine i kompanija Fejsbuk je ukinula zabranu oglašavanja o političkim i društvenim temama koja je uvedena nakon američkih predsedničkih izbora 2020. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: