Podeli vest

Tviter je, posle više nedelja, priznao da je povredio privatnost svojih korisnika i da objavio tvitove koje niko nije trebalo da vidi osim njihovih najbližih prijatelja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tviter
Foto: Shutterstock

Funkcija Tviter Krugovi (Twitter Circles) omogućava korisnicima da formiraju ekskluzivnu listu prijatelja i da objavljuju tvitove koje samo oni mogu da čitaju, preneo je britanski list “Gardijan”.

Slično postavci Bliski prijatelji na Instagramu, oni omogućavaju korisnicima da dele privatne misli, eksplicitne slike ili neprofesionalne izjave, bez rizika da će ih videti njihova šira mreža.

Međutim, u mejlu pogođenim korisnicima u koju je “Gardijan” imao uvid, Tviter je priznao da ti tvitovi nisu bili obezbeđeni.

“Bezbednosni incident koji se dogodio ranije ove godine”, kaže se u mejlu, “možda je omogućio korisnicima van vašeg Tviter kruga da vide tvitove koji bi inače trebalo da budu ograničeni na određen krug ljudi, za koje ste ih objavljivali”.

Nedeljama su korisnici Tviter Krugova prijavljivali da su dobijali lajkove i preglede sa naloga koji nije trebalo da ih vide.

Tviter, čija je pres služba u velikoj meri otpuštena i postavljena da automatski odgovara na zahteve za komentar, nije reagovala na primedbe.

Kompanija je navela, u međuvremenu, da je problem identifikovan i odmah otklonjen tako da tvitovi u okviru Tviter kruga više nisu vidljivi izvan kruga prijatelja korisnika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: