Podeli vest

Pripadnici specijalnih jedinica takozvane kosovske policije, koji su jutros upali na više lokacija na severu KiM, parkirali su svoja blindirana vozila ispred vrtića “Danica Jaramaz” u Kosovskoj Mitrovici, javlja dopisnik Tanjuga.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Oni su u rukama držali puške sa prstom na obaraču, a sve to su posmatrali zaposleni i deca. Specijalne jedinice Rosu upale su jutros u KBC Kosovska Mitrovica gde su pretresle vešernicu i nekoliko kancelarija i zaplenili snimke sa kamera.

Takozvana kosovska policija saopštila je da je vršila akcije na pet lokacija u tri opštine na severu KiM.

Ranje su u Kliničko bolnički centar u Severnoj Mitrovici jutros nasilno upale specijalne jedinice tzv. kosovske policije, izjavio je za Tanjug direktor te ustanove dr Zlatan Elek.

On je rekao da su izvršili pretres vešernice i određenih kancelarija, bez znanja uprave bolnice.

Prema rečima Eleka, zaplenili su i snimke sa kamera KBC-a. Kako je naveo, pripadnici specijalne jedinice tzv. kosovske policije su rekli da imaju nalog od suda za pretres, koji je bio na albanskom jeziku i koji nije mogao da razume.

On je rekao da je upad izazao uznemirenost kod zaposlenih i kod pacijenata. Formirana je komisija KBC-a koja treba da utvrdi materijalnu štetu koja je nastala u toku pretresa, dodao je Elek.

Pretresi tzv. kosovske policije na severu KiM

Tzv. kosovska policija vrši pretrese i u severnom delu Kosovske Mitrovice, Zvečanu i Zubinom Potoku.

Policija se nalazi pred stambenim objektom u kojem je i restoran Grej, preneo je Radio kontakt plus. Kako se navodi, najmanje pet oklopnih vozila tzv. kosovske policije nalazi se ispred restorana i stambenog objekta, ulica za saobraćaj je blokirana, ali ne i za pešake. Dva specijalca su na ulazu u ulicu.

Kosovska policija: Sprovodimo operacije u vezi sa događajima u Banjskoj

Kosovska policija saopštila je na Fejsbuku da sprovodi nalog nadležnog suda za provere na pet lokacija u tri opštine na severu Kosova.

“Ove operacije se izvode u vezi sa nedavnim događajima u selu Banjska. Policijsku operaciju vrše relevantne jedinice kosovske policije, uz prisustvo tužioca na licu mesta. Kosovska policija ovom prilikom obaveštava građane da ne treba da brinu. Kontrolni nalozi se sprovode u koordinaciji sa Euleksom i Kforom”, navode iz Kosovske policije.

Srpska lista: Upad Kutijevih specijalaca u KBC i više privatnih objekata

Srpska lista saopštila je da su danas u ranim jutarnjim časovima prištinske specijalne jedinice koje su ilegalno prisutne na severu KiM brutalno upale u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici i tom prilikom uz prekomernu silu i brutalnost demolirale neke od prostorija, onemogućili rad zdravstvenim radnicima i zastrašivale pacijente koji su na stacionarnom lečenju u toj ustanovi.
Paralelno sa ovim upadom, brutalni upad je izvršen i u više privatnih objekata na severu Kosova i Metohije, a podatke o tim upadima i dalje prikupljamo, navodi Srpska lista.

Prilikom ove brutalne akcije Kurtijevih specijalaca bio je blokiran i put koji vodi ka vrtiću, odnosno predškolskoj ustanovi “Danica Jaramaz” i osnovnoj školi “Sveti Sava”.

Nastavnici i vaspitači nisu mogli da dođu do svojih radnih mesta, deca su bila prestravljena, a zabrinuti roditelji nisu smeli da decu odvedu na boravak u vrtić, odnosno na nastavu.

Očigledno da Kurtijev režim tragične događaje iz Banjske sada koristi da opravda svo antisrpsko delovanje na Kosovu i Metohiji, kao i da nastavi sa daljim maltretiranjem naših građana, ističe Srpska lista i navodi da su pripadnici Euleksa sve ove brutalne upade pratili sa udaljenosti od više desetina metara, apsolutno nezainteresovani da spreče maltretiranje srpskog naroda ili da se aktivno uključe i spreče protivzakonito delovanje Kurtijevih slecijalaca.

Dodaje se da pripadnika KFOR-a nije bilo na vidiku prilikom ovog necivilizacijskog ponašanja.

“Ostaje nam da pozovemo građane da u ovim ludim vremenima sačuvaju prisebnost i budu uz svoju decu, u nadi da će jednom i na ovim prostorima zavladati mir, te da će i Srbi moći da žive normalnim životom, da se leče bez da ih prepadaju do zuba naoružani specijalci ili da ih isti ne maltretiraju na putu do vrtića i škole. Ovom prilikom odajemo priznanje zdravstvenim radnicima, vaspitačima i nastavnicima koji su hrabro stali u zaštitu prava svojih pacijenata


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: