Podeli vest

U Barseloni je stupila na snagy nova zabrana selfija. Razlog tome su turisti koji su izazvali duge redove. Selfi ispred izlaza iz čuvene “Sagrada Familije” su zabranjeni.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Foto: Pexels

Tačnije, zabrana se odnosi na izlaz metroa do rimokatoličke bazilike, jer su turisti ovde više puta izazivali duge redove i gužve u saobraćaju.

Šta je tako uzbudljivo u izlazu iz metroa? Pokretne stepenice, tačnije za slikanje ugao koji pokretne stepenice nudi.

Turisti postavljaju svoje pametne telefone na stepenice, popnu se par stepenika iznad i kažu da tada imaju savršen video.

Međutim, ispred pokretnih stepenica su bili dugi redovi i u nekim slučajevima više nije bilo moguće koristiti ih. Zato je sada došlo do zabrane.

Uostalom, uz fotografiju postoji i rizik da se mobilni telefon, odeća ili prsti i drugi delovi tela zakače između stepenica. Zato osoblje obezbeđenja sada svakog minuta viče „Nema slikanja, molim“.

@bexedoeslife Everyone using the escalator was jumping on this trend #barcelona #lasagradafamilia #trend #escalatortrend ♬ Pròxima estació – SantBoi_ball 2

Dok većina ljudi prihvata novo pravilo, uvek ima turista koji prave sport od toga da prvare obezbeđenje ili da iskoriste promene smene.

Nije prvi put da se Barselona zabranama okrenula protiv turizma.

Megafoni su takođe već zabranjeni za turističke grupe, a autobuska ruta koja vodi do Gaudijevog parka je izbrisana sa Gugl mapa – tako da je manje turista koristi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: