Podeli vest

Danas su se sastali predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić i generalni sekterar PS CES Asaf Hadžijev.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

orlić
FOTO TANJUG/ NARODNA SKUPSTINA SRBIJE/

U Beogradu krajem godine bi trebalo da se održi 60. plenarno zasedanje Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES), a tim povodom danas su se sastali predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić i generalni sekterar PS CES Asaf Hadžijev.

Kako je saopšteno iz srpskog parlamenta, njih dvojica su razgovarali o logističkim i tehničkim detaljima održavanja sednice.

Orlić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog prilike da skupština Srbije bude domaćin zasedanja i istakao da je svaki parlamentarni skup jedinstvena prilika za dijalog.

Sagovornici su se saglasili da je Srbija stabilna i sigurna zemlja sa bogatim iskustvom u organizaciji važnih događaja međunarodnog ranga.

Hadžijev je podvukao da je partnerstvo između Srbije i PS CES oduvek bilo na visokom nivou, što je još jedan signal da će naša zemlja biti odličan pokrivitelj plenarnog zasedanja.

Orlić je istakao spremnost Srbije da se još jednom pokaže kao dobar domaćin.

Podsetio je da je u oktobru 2019. godine Narodna skupština ugostila delegacije 141. Skupštine Interparlamentarne unije (IPU), te da su se i tom prilikom mogle čuti pozitivne ocene povodom organizacije pomenutog događaja.

Predsednik Narodne skupštine ocenio je da će plenarno zasedanje biti prilika za otvoreni dijalog o važnim pitanjima, posebno ako se uzme u obzir da je situacija u svetu komplikovana i delikatna.

„I kada pričamo o principima za koje se borimo danas, naša država je prepoznatljiva po zalaganju za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta. To ste mogli da čujete i od predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom obraćanja na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija pre dva dana. I dok neki teritorijalni integritet doživljavaju kao frazu i floskulu, za nas je on princip“, rekao je Orlić.

Generalni sekretar PS CES podvukao je da je neupitno da će Srbija i Beograd, kao iskusni i sjajni domaćini opštepoznati po gostoprimstvu, organizovati plenarno zasedanje PS CES na najvišem mogućem nivou. „Imaćemo priliku da još jednom uživamo u Beogradu i svemu što nudi“, poručio je Hadžijev.

Orlić je zahvalio Hadžijevu i na pozitivnoj oceni posmatračke misije PS CES za parlamentarne i predsedničke izbore u Republici Srbiji, 3. aprila 2022. godine.

Misija PS CES je glasanje ocenila kao dobro organizovano, u demokratskom i fer okruženju i striktno u skladu sa zakonom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: