U Beogradu je održana promocija novogodišnjih dočeka i zimske sezone 2023/24 u Crnoj Gori, a kako je rečeno, tokom novogodišnjih praznika u toj zemlji nastupiće neke od najvećih muzičkih zvezda regiona.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MEDIA BIRO/ bg

Predstavnica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Milena Vujović rekla je da će u Crnoj Gori tokom novogodišnjih praznika nastupiti neke od najvećih muzičkih zvezda regiona, poput Dina Merlina, Severine, Harisa Džinovića, Ace Pejovića, Bijelog dugmeta u punom sastavu.

“Sigurni smo da će to privući veliki broj gostiju iz Srbije, koji su tokom prvih devet meseci u kolektivnom smeštaju ostvarili 800.000 noćenja i oko 165.000 dolazaka, što znači da smo imali rast od oko 60 odsto kada je reč o dolascima i noćenjima”, rekla je Vujović.

Predstavnica turističke organizacije Herceg Novi Natalija Terzić rekla je da je ove godine taj grad pripremio specijalan program za sve generacije i da očekuje veliku posećenost.

“Već 30. (decembra) imamo proslavu dečje Nove godine uz Deda Mraza, puno zabave, igre, plesa, animacija i brojnih iznenađenja koja nećemo još otkriti. Uveče, 31. decembra kao predgrupa nastupa pop-rok sastav Ničim izazvan, nakon čega će na scenu zakoračiti Bijelo dugme, uz Gorana Bregovića, Alena i Tifu, i naravno Orkestar za svadbe i sahrane. Za reprizu Nove godine, na velikoj bini u Igalu, gde se odvija kompletan program, hitovima će nas oduševiti grupa Novi Fosili, uz Sanju, Marinka i Zeca, nakon čega sledi veliki koncert Miroslava Ilića uz pratnju orkestra Miše Mijatovića”, rekla je ona.

Za Bojana Gluvajića, izvođača benda Ničim izazvan, 31. decembar predstavlja specifičan datum.

“Nama je svaki koncert u Crnoj Gori neizmerno drag. Često volimo da kažemo da smo popularniji u Crnoj Gori nego ovde. Nama je Crna Gora druga kuća. Iskreno se nadamo jednoj spektakularnoj noći. Herceg Novi će sigurno da upamti ovaj doček”, rekao je Gluvajić.

Sedmodnevni program od 27. decembra do drugog januara rezervisan je za Bar.

Portparolka TO Bar Jovana Nenezić rekla je da je pripremljen raznovrstan program za sve posetioce, te da će 31. decembra nastupiti pevačica Lepa Brena.

“Verujem da nas očekuje spektakl u najluđoj noći, te koristim priliku da pozovem sve da dođu u Bar i sa nama dočekaju Novu godinu”, rekla je ona.

FOTO TANJUG/ MEDIA BIRO/ bg

Direktorka TO Tivat Nina Lakičević rekla je da program u tom gradu počinje zvanično od 15. decembra i trajaće do 15. januara.
“Potrudili smo se da damo prednost našim lokalnim i crnogorskim izvođačima. Svake subote i nedelje imaćemo dnevne svirke. Prethodi im Bokeški maraton za koji već imamo preko 2.100 prijavljenih. Ulazimo u novogodišnju noć sa Bojanom Delićem, a nakon toga nastupa Haris Džinović”, rekla je ona.

Za veliko praznovanje od prvog decembra do trećeg februara pripremio se i Kotor, a predstavnik turističke organizacije tog grada Ilija Todorović rekao je da će u tom periodu nastupiti Dino Merlin, Severina, Goca Tržan i Yu Grupa.

FOTO TANJUG/ MEDIA BIRO/ bg


“Takođe, imamo neke od manifestacija u tom periodu, a jedna od njih je ,”Od Božića do Božića“. Smatram da smo se potrudili, da će zvezde koje nastupaju ove godine opravdati očekivanja i očekujemo da će broj gostiju u Kotoru biti veći nego prošle godine”, rekao je Todorović.

Portparolka TO Budva Tijana Kotarac, kazala je da nikada više nego ove godine nije bilo boljih i kvalitetnijih programa u svim crnogorskim gradovima, a posebno na primorju.

“Budva u novogodišnje raspoloženje ulazi sa dva festivala, ‘Adriatic Street Food’ i ‘Budi u Budvi’. Novogodišnje slavlje započeće 30. decembra i to nastupom Gradske muzike, nakon koje će nastupiti grupa AkademiA, potom Big Band Dejana Petrovića i trenutno najveća muzička zvezda u regionu, Aleksandra Prijović”, rekla je ona.

Dodala je da je pop-rok veče rezervisano za 31. i da će ga započeti sa Đorđem Davidom i Ivanom Peters, uz njihove specijalne goste Van Gogh i Tonija Cetinskog. Kako je rekla, prvog uveče nastupiće Željko Joksimović, Nikola Rokvić i Marija Šerifović.
Hotelska grupacija Budvanska rivijera i ove godine očekuje veliku popunjenost.

FOTO TANJUG/ MEDIA BIRO/ bg

“Odlučili smo da ove godine, 31. decembra pozovemo Slavka Banjca i Nedu Ukraden. Mi smo kompanija koja zna da prepozna ono što ljudi vole. Sjajan duo, Saša Matić i Ivana Selakov, očekuju vas prvog januara, dok će drugog januara nastupiti Aco Pejović i Džejla Ramović”, poručila je predstavnica HG Budvanska rivijera Dušica Vugdelić.

Promocija je održana sinoć u Beogradu pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Herceg Novi, a uz podršku Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) i lokalnih turističkih organizacija iz Bara, Budve, Kotora i Tivta, saopšteno je danas.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: