Na Trgu republike u Beogradu večeras je održana završna predizborna konvencija liste ”Srbija protiv nasilja”, a saobraćaj u okolnim ulicama bio je zatvoren.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Okupljeni su nosili srpske zastave, a na dva video bima emitovani su snimci sa protesta ”Srbija protiv nasilja” koji su pokrenuti nakon masovnih ubistava u Srbiji u maju.

Glavne poruke na skupu bile su da će ispuniti zahteve sa protesta iz maja, među kojima je oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama ”Hepi” i ”Pink”, kao i da će se, kako su naveli, obračunati sa kriminalom i korupcijom.

Prvi na listi Radomir Lazović rekao je da je pobeda u Beogradu moguća.

”Pozivam vas da uradimo sve za pobedu. Ovo naše društvo je izgleda skrenulo s puta, svesno nas vode u pogrešnom pravcu”, rekao je Lazović.

On je naveo i da su u kampanji prešli 8.000 kilometara i da su im ljudi rekli da su ”spremni da se bore”.

Kandidat te liste za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović rekao je da se na ovim izborima ne bira između stranaka, već u kakvom društvu građani žele da žive.

”Ne želimo da živimo u društvu u kome vlada haos i nasilje”, rekao je Obradović.

Na skupu su se, pored Lazovića i Obradovića, obratili i Dobrica Veselinović (Zeleno-levi front), Nebojša Zelenović (Zajedno), Miroslav Parandilović (Novo lice Srbije), Zdravko Ponoš (Srbija centar – SRCE), Aleksandar Jovanović Ćuta (Ekološki ustanak), Pavle Grbović (Pokret slobodnih građana), nosioci liste Marinika Tepić (Stranka slobode i pravde) i Miroslav Aleksić (Narodni pokret Srbije).

Okupljeni su od Trga republike prošetali do Republičke izborne komisije u Ulici kralja Milana gde su razvili transparent na kome piše: ”Promena je počela”.

Saobraćaj oko Trga republike ponovo je uspostavljen.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: