Podeli vest

Gradska uprava Grada Beograda oglasila je javni poziv za stručno osposobljavanje 191 kandidata za obavljanje poslova komunalnog milicionara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:J.M.

Reč je o javnom pozivu koji se odnosi na zaključenje ugovora o stručnom osposobljavanju za obavljanje ovih poslova, a zainteresovani građani mogu da se prijave u narednih 15 dana, navodi se u saopštenju gradske uprave Beograda.

Uslovima je predviđeno da kandidati budu punoletni državljani Republike Srbije, da imaju propisano obrazovanje, da nisu pravosnažno osuđivani na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest meseci i da im ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu, odnosno organu autonomne pokrajine ili jedinice lokalne samouprave zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa. Posebni uslovi su da kandidat ima psihofizičku sposobnost potrebnu za obavljanje poslova komunalne milicije, da ne postoji bezbednosna smetnja za obavljanje tih poslova i da ima stečeno najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju i najmanje jednu godinu radnog iskustva u struci.

Sa kandidatima koji budu izabrani, zaključuje se ugovor o stručnom osposobljavanju za obavljanje poslova komunalnog milicionara i oni se upućuju na obuku o trošku Gradske uprave Grada Beograda, a saglasno članu 37. Zakona o komunalnoj miliciji, u momentu zaključenja ugovora kandidat mora biti nezaposleno lice.

Nakon uspešno završene obuke, kandidati polažu ispit za obavljanje poslova i primenu ovlašćenja komunalnog milicionara i dobijaju sertifikat. Kandidat koji uspešno završi obuku ima pravo da učestvuje u javnom konkursu za popunjavanje radnog mesta komunalnog milicionara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: