Podeli vest

Veliki broj ljudi okupio se danas u centru Gračanice na skupu podrške Srbima sa severa KiM. Sa narodom su i politički predstavnici, a na miting su peške stigli i radnici Doma zdravlja iz Donje Gušterice.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

gračanica
FOTO TANJUG/ STR

Okupljeni nose transparente “Gračanica je uz braću i sestre sa severa”, “Braćo, i nas bole vaše rane”, “Sloboda za Radoša i Dušana”, “Srce Gračanice kuca za Srbe sa severa”, kao i “Predsedniče Vučiću,čuvaj našu Gračanicu”.

Kosovska policija u petak 26. maja je nasilno uvela u zgrade opština albanske gradonačelnike koji su izabrani na izborima koje su Srbi bojkotovali što je dovelo do nezadovoljstva Srba i novih napetosti.

U ponedeljak 29. maja je tokom protesta u Zvečanu došlo do sukoba između tzv. kosovske policije i pripadnika KFOR-a sa građanima Srbima. Tom prilikom povređeno više od 50 Srba i preko 20 pripadnika međunarodne mirovne misije.

Srbi koji proteklih dana mirno protestuju u Zvečanu, Zubin Potoku i Leposaviću zahtevaju da specijalne jedinice tzv. kosovske policije napuste sve četiri opštine i da albanski gradonačelnici ne ulaze u zgrade opština. Od Srba uhapšenih posle sukoba u Zvečanu, dvojica su i dalje u pritvoru i prebačeni su u južni deo Kosovske Mitrovice.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…