Podeli vest

Načelnik Službe kriminaliteta droga hrvatske policije Dražen Rastović izjavio je danas, uoči tematske sednice Odbora za zdravstvo Sabora, da se u Hrvatskoj beleži sve veći broj osoba koje koriste drogu u lične svrhe, što se podudara sa globalnim trendovima porasta proizvodnje, ponude i potražnje za drogama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

droga
Foto: Pixabay ilustracija

Hrvatska policija svake godine prijavljuje preko 1.000 osoba za teška kaznena dela povezana sa kriminalitetom droga, prenela je Hina. Radi se o kaznenim delima krijumčarenja i proizvodnje droga, kao i članstvu u međunarodnim i nacionalnim zločinačkim organizacijama, rekao je Rastović uoči sednice Odbora za zdravstvo o Evropskom izveštaju o drogama za 2022. godinu.

Policija godišnje ima 10.000 pojedinačnih zaplena svih vrsta droga i beleži rezultate u suzbijanju proizvodnje kanabisa i krijumčarenja kokaina, dodao je on.

“Policija beleži sve veći broj osoba koje poseduju droge za ličnu upotrebu. Nedavno je završeno kriminalističko istraživanje za najveću laboratoriju hemijskih droga u okolini Zagreba, kada je uhapšeno devet osoba i pronađeno preko 14 tona hemikalija za proizvodnju hemijskih droga”, rekao je Rastović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: