Čuveno delo Karla Orfa “Karmina Burana” pod dirigentskom palicom Dragane Radaković sinoć je premijerno izvedeno na Velikoj sceni Narodnog pozorišta

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KARMINA BURANA
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/

“Karmina Burana” izvedena je u okviru Beogradskog letnjeg festivala (Belef).

Hor i Orkestar Narodnog pozorišta, Hor Radio-televizije Srbije i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, kao i solisti sopran Snežana Savičić Sekulić, tenor Stevan Karanac i bariton Dragutin Matić ispraćeni su višeminutnim ovacijama u ispunjenom Narodnom pozorištu.

Koncertmajstor je bila Edit Makedonska, asistent dirigenta Ðorđe Stanković, Hor RTS-a pripremio je dirigent Jakov Milutinović, a Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd dirigentkinja Nevena Ivanović.

Orfova (1895-1982) kantata nadahnuta zbirkom srednjevekovnih stihova iz Bavarske do sada je bila samo jednom postavljena u Narodnom pozorištu u Beogradu, a premijera je bila na Velikoj sceni 11. oktobra 1973. godine.

Belef je počeo 23. juna i do 9. jula pod sloganom “Želim magiju” biće izvedene 34 predstave i raznoliki muzički program, pretežno u Botaničkoj bašti “Jevremovac”, ali i u Narodnom pozorištu, na Trguu Republike i drugde.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: