Podeli vest

Norveška policija je uhapsila bivšeg komandanta ruske paravojne grupe “Vagner” Andreja Medvedeva zbog toga što je navodno na ilegalan način pokušao da pređe granicu i vrati se nazad u Rusiju, nakon što je zatražio azil u Norveškoj ranije ove godine, saopštili su danas advokati uhapšenog.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

VAGNER
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic/file

Iz policije su prethodno saopštili da je uhapšen muškarac u 20-im godinama zbog pokušaja da ilegalno pređe granicu, ali nisu naveli o kome je reč, prenosi Rojters.

Prelazak granice sa Rusijom dozvoljen je samo na određenim mestima, navodi agencija. Advokat Medvedeva tvrdi da je Rus uhapšen zbog nesporazuma.

“On je bio tamo kako bi video mesto gde je prešao norvešku granicu u januaru. Zaustavili su ga dok je bio u taksiju. Nije bio blizu granice. Njegova namera nikada nije bila da pređe granicu sa Rusijom”, izjavio je advokat Brinjulf Risnes. Kada je stigao u Norvešku početkom godine, Medvedev je rekao da traži azil zbog toga što je bio uplašen za svoj život jer je, prema njegovim rečima, svedočio ubistvima i maltretiranju zatvorenika na liniji fronta u Ukrajini. Međutim, u maju je objavio klip na Jutjubu u kom je izjavio da želi da se vrati u Rusiju, i pored toga što bi to, kako je rekao, moglo da ga dovede u opasnost.

“Ja sam neka vrsta dečaka u velikoj igri čiji deo više ne želim da budem”, rekao je tada Medvedev.

On je, u međuvremenu, osuđen u Norveškoj zbog tuče u baru i nošenja vazdušnog pištolja, ali je oslobođen optužbi za napad na policiju.

Osnivač “Vagnera” Jevgenij Prigožin stradao je u padu privatnog aviona 23. avgusta pod nerazjašnjenim okolnostima, samo dva meseca nakon što je pokrenuo neuspešnu pobunu protiv vrha ruske vojske.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: