Podeli vest

Zbog višedecenijske suše i velikih površina pod suvom vegetacijom na jugožapadu SAD, vlada zabrinutost da ove godine ceo region čeka teška godina sa šumskim požarima

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

meksiko
Foto: Tanjug/The Albuquerque Journal via AP

Snažni vetrovi uticali su na brzo širenje šumskog požara prema naseljenim mestima na severu američke savezne države Novi Meksiko, zbog čega su hiljade ljudi bile primorane da napuste domove u okruženju sa veoma suvom vegetacijom.

Više od desetak malih zajednica je evakuisano, jer su se dva šumska požara u kombinaciji sa snažnim vetrom brzine preko 90 kilometara na čas, spojila u planinskoj oblasti udaljenoj oko 40-ak kilometara severoistočno od Santa Fea, saopštile su lokalne vlasti, prenosi Rojters.

“To je zaista tragično i zastrašujuće. Ne dopuštamo ljudima da se vrate u svoje domove, situacija veoma je ozbiljna i sumorna”, rekla je Džoj Ensli, portparolka okruga San Migel koji se našao na putu vatrene stihije.

Zbog višedecenijske suše i velikih površina pod suvom vegetacijom na jugožapadu SAD, vlada zabrinutost da ove godine ceo region čeka teška godina sa šumskim požarima.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: