Dugo čekanje na hranu u restoranima jedna je od najčešćih zamerki gostiju. Ovaj restoran taj problem nema i nalazi se u Ginisovoj knjizi rekorda

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

BRZA HRANA
Foto: Shutterstock ilustracija

U restoranu Karne Garibaldi od trenutka kada naručite hranu dok se ona nađe na vašem stolu potrebno je samo 13,5 sekundi.

Ovaj popularni restoran nalazi se u Gvadalahari, i drži Ginisov rekord kao najbrži restoran na svetu.

Ovaj rekord u vremenu posluživanje hrane ni jedan restoran na svetu nije uspeo da obori još od 1996. godine.

Kako je sve počelo?

Menadžeri kažu, kroz međusobnu igru konobara i nadmetanje ko će pre da posluži goste.

Kasnije se rodila ideja za obaranjem Ginisovog rekorda i održavanjem tog rekorda.

A u čemu je tajna?

Treba reći da tradicionalna meksička jela koja se služe u ovom popularnom restoranu zahtevaju sate sporog kuvanja, pa su gotova do otvaranja. Sada, postavljanje hrane i njeno donošenje iz kuhinje i postavljanje stolova za manje od 15 sekundi zapravo zahteva brzinu i koordinaciju.

Tajna je kažu iz najbržeg restorana na svetu i u sinhronizaciji.

„Konobari, šefovi, kuvari i svo naše osoblje Karne Garibaldi su duša naše kuhinje“, rekla je za Yahoo Laura Mariaud, šefica digitalnih komunikacija u Karne Garibaldi.

„Stoga, brzina naših konobara nije sve što je bitno da bi naša usluga bila najbrža od svih. Naravno, obučavamo naše osoblje da nauče kako da budu efikasni, ali postoji čitav proces koji stoji iza pripreme hrane koji omogućava da tok posla bude brz i efikasan. Tako se naša usluga pretvara u proizvodni lanac koji čini da konobar na najbrži mogući način servira hranu našim gostima”

Kako sve to izgleda pogledajte u videu u nastavku.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: