Podeli vest

Na Beogradskom sajmu danas je otvoren 59. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije koji će trajati do 11. oktobra, kao i Međunarodni sajam mašina i alata, koji će se završiti dan ranije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

Otvarajući sajam, dekan Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Branko Stajić je rekao da je u preradi drveta i prozvodnji nameštaja u Srbiji aktivno 3600 firmi koje zapošljavaju oko 33.000 radnika.

“Ove dve grane su lane ostvarile 1,57 milijardi evra prihoda, od čega je više od 700 miliona ostvareno izvozom. Njihovo učešće u izvozu Srbije lane je iznosilo 2,2 odsto”, naveo je on.

Na sajmu nastupa više od 120 izlagača iz devet zemalja – Italije, Nemačke, Turske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, Poljske, Kine, Slovenije, kao i naši proizvođači i prodavci nameštaja.

U pet hala Beogradskog sajma posetioci mogu da nađu širok spektar nameštaja za različite prostorije i namene – stambeni, kancelarijski, dečji, baštenski nameštaj, kuhinje, spavaće sobe, garniture, različite stilove nameštaja – moderne, klasične, minimalističke, rustične, kao i rasvetu i dekorativne predmete za razne enterijere.

Na Međunarodnom sajmu mašina i alata za drvnu industriju predstavljene su najnovije tehnologije, proizvodi i usluge namenjene industriji obrade drveta.

Među njima prednjače mašine za sečenje, rendanje i oblikovanje drveta, materijali i repromaterijali koji se koriste u procesu obrade drveta, tehnologije, pogotovo inovativne, za obradu drveta, kao i dodatna oprema i alati, poput alata za ručnu obradu, alata za zavarivanje i pričvršćivanje, pribora za održavanje mašina.

I ove godine biće dodeljene nagrade Sajma nameštaja “zlatni ključ” i “sajamski ključ”, pri čemu se “zlatni ključ” dodeljuje za najbolja rešenja najuspešnijim izlagačima na sajmu, ukazujući na najkvalitetnija i najinovativnija rešenja, a “sajamski ključ” za doprinos podizanju kvaliteta manifestacije i ukupan sajamski nastup.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: