Podeli vest

Grupa građana Oktobar održala je danas u Pionirskom parku u Beogradu protest na kojem su zatražili da se povuče nacrt izmena i dopuna Zakona o unutrašnjim poslovima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

protest
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Učesnici protesta smatraju da će predložene izmene ograničiti slobodu i ugroziti ljudska prava.

Advokat i predsednik grupe građana Oktobar Čedomir Stojković rekao je da je u pitanju nametanje Zakona i da je policija servis građana, te da bi građani trebalo da odlučuju o ovlašćenjima koja policija ima.

Srbija mora da se vrati na evropski put, rekao je predsednik Demokratskog građanskog fronta Zoran Vuletić i dodao da Srbiji nije potrebna, kako kaže, ruska politika jer će u tom slučaju i u našoj zemlji vladati ruski zakoni koji, prema njegovom mišljenju, krše prava i slobode građana.

Protest je podržala i Biljana Stojković iz koalicije Moramo koja je pozvala sve građane i predstavnike opozicije da se 27. decembra, kada je zakazana u prostorijama PKS poslednja javna diskusija u Beogradu o izmenama ovog zakona, tu okupe kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo predloženim izmenama.

Advokat Aleksandar Olenik je rekao da će vlast ukoliko se ove izmene usvoje određivati kada će se koristiti gumeni meci i snimati građani “na svakom ćošku”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: