Podeli vest

Na biračkom mestu u Vašingtonu glasao je i ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

amerika
Foto: Shutterstock

U Sjedinjenim Američkim Državama jutros su otvorena birališta za predsedničke, parlamentarne i lokalne izbore u Srbiji, a glasa se na tri biračka mesta – u Vašingtonu, Njujorku i Čikagu.

Birališta su otvorena u 8 časova po lokalnom vremenu, a registrovano je 1.155 birača.

Na biračkom mestu u Vašingtonu glasao je i ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić.

Biračka mesta danas su otvorena i u Kanadi i Londonu.

Na izborima 3. aprila će glasanje biti organizovano na 77 biračkih mesta u 34 zemlje, a u biračke spiskove u inostranstvu je, prema evidenciji Republičke izborne komisije, upisano 39.777 birača državljana Srbije.

To je najveći broj biračkih mesta i prijavljenih birača u inostranstvu od 2004. godine kada je pripadnicima dijaspore omogućeno da glasaju van matice.

Države u kojima će biti organizovano glasanje su: Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Velika Britanija, Grčka, Danska, Italija, Kanada, Katar, Kipar, Liban, Luksemburg, Malta, Mađarska, Nemačka, Norveška, Rumunija, Rusija, Severna Makedonija, Sjedinjene Američke Države, Slovačka, Slovenija, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Finska, Francuska, Holandija, Hrvatska, Crna Gora, Češka, Švajcarska, Švedska i Španija.

Glasačka mesta će biti otvorena 3. aprila od 7 do 20 sati po lokalnom vremenu, izuzev u Velikoj Britaniji, SAD i Kanadi gde se, zbog vremenske zone, glasanje održava 2. aprila u istom vremenskom intervalu po lokalnom vremenu.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: