Podeli vest

Srpski narod ni nasilje ni nepoštovanje međunarodnog prava i međunarodno pravnih normi više neće da toleriše. To je moje upozorenje onima koji dolaze u Beogradu i svima drugima”, naglasio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ARHIVA

Predsednik Republike Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku Francuske i Nemačke Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom.

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče u Požarevcu da stižu dodatne loše vesti sa KiM, gde Albanci pokušavaju da bukvalno ispod žita i očigledno uz podršku najvećih evropskih sila i zemalja Kvinte u celini, tiho zauzmu i okupiraju sever KiM.

“Danas je i njihov ministar unutrašnjih poslova saopštio da u potpunosti kontrolišu jezero Gazivode, što bi značilo novo kršenje Briselskog sporauzuma, po kome policija na severu mora da pripada Direktoratu Sever, odnosno Srbi tu moraju da budu, ali baš njih briga za sve to, može im se. I ako zamolite ljude u Briselu da više ne preduzimaju ništa protiv srpskog naroda, oni kažu da je sve u redu, jer su jedan mali problem rešili, a posle po starom i bude sve gore”, rekao je Vučić obraćajući se građanima u Požarevcu, gde je kompanija Maderson otvorila fabriku, treću u Srbiji.

Vučić: Neću više da molim ni jedne ni druge

Predsednik je poručio da više neće da moli ni jedne ni druge.

“Sada upozoravam i jedne i druge da to više ne rade pošto srpski narod ni nasilje i nepoštovanje međunarodnog prava i međunarodno pravnih normi više neće da toleriše. To je moje upozorenje onima koji sutra dolaze u Beogradu i svima drugima”, naglasio je predsednik.

Što ste se igraili, igrali ste ste, istakao je Vučić.

“Ako možete da poštujete norme koje ste sami doneli – možete, ako ne možete – ima ko će”, poručio je Vučić.

Kosovska policija je danas prvi put počela redovno patroliranje duž administrativne linije sa centralnom Srbijom, kao i jezerom Gazivode, saopštio je ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja.

Svečlja je na Fejsbuku naveo da je to prvi put nakon rata 1999. godine da je uspostavljen takav vid patroliranja.

Sastanak je, prema najavi pres službe predsednika, u 18 časova u Vili Mir, a nakon njega medijima će biti prosleđeno saopštenje. 


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: