Podeli vest

U stanu gde se pretpostavlja da je živeo šef Koza nostre Mateo Mesina Denaro pronađeni su posteri glumca Al Paćina i Hoakina Finiksa.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

koza nostra
Foto: Tanjug/Carabinieri via AP/file

Posteri glumca Al Paćina u ulozi Kuma i Hoakina Finiksa u ulozi Džokera pronađeni su u stanu u zapadnoj Siciliji gde se pretpostavlja da je mesecima pre nego što je uhapšen živeo šef Koza nostre Mateo Mesina Denaro, pokazali su danas policijski snimci.

Stan u gradu Kampobelo di Macara nalazi se u skromnoj zgradi udaljenoj samo nekoliko kilometara od Denarovog rodnog doma u gradu Kastelvetrano.

Sudije su rekle da je Denaro u tom stanu živeo običnim životom, uključujući odlazak u supermarket, uprkos tome što je bio najtraženiji čovek u Italiji, preneo je Rojters.

Denaro je, uz postere Kuma i Džokera, imao i sliku lava na zidovima dnevne sobe, dok je kalendar sa slikama oskudno odevene žene pronađen na zidu male prostorije koju je koristio kao ličnu teretanu, pokazao je snimak policije.

Policija je u stanu pronašla i napunjeni revolver “smit i veson” kalibra 38 i pakovanje od još 20 metaka, navodi se u odvojenom saopštenju policije. Denaro je osuđen u odsustvu na višestruke doživotne kazne za niz zločina, uključujući i umešanost u ubistva tužilaca za borbu protiv mafije Đovanija Falkonea i Paola Borselinija 1992. godine.

Denaro je zatvoren u strogo obezbeđenom zatvoru u gradu Akvila u centralnoj Italiji, gde će biti podvrgnut strogim pravilima pod nazivom „41bis“, čiji je cilj sprečavanje mafijaša u vođenju kriminalnih aktivnosti iza rešetaka.

Denaro je uhapšen u sicilijanskoj prestonici Palermu 16. januara posle 30 godina bekstva dok je išao u privatnu bolnicu u kojoj je planirao da se leči od raka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: