Podeli vest

Podsekretar Sekretarijata za javni prevoz Milomir Vidaković rekao je će u unutrašnjosti vozila ipak biti ostavljen prostor za reklame na određenim mestima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

skupština
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Odbornici Skupštine grada na današnjoj sednici odlučili su da se zabrani postavljanje reklama na vozilima GSP spolja i na prozorima u unutrašnjem prostoru.

Podsekretar Sekretarijata za javni prevoz Milomir Vidaković rekao je će u unutrašnjosti vozila ipak biti ostavljen prostor za reklame na određenim mestima i pozvao sve prevoznike da izgled svojih vozila usklade sa tom odlukom.

Odbornici su usvojili i Odluku da privatnim prevoznicima plaćaju više po pređenom kilometru nego do sada.

Gradski menadžer Miroslav Čučković rekao je da GSP za prevoz putnika dobija 16,5 milijardi dinara, Lasta 5,5, a privatnici 1,5 milijardi dinara.

“Treba nam više vozila, 1.500 više nije dovoljno jer se grad širi. Mnogi ljudi pešače i po nekoliko kilometrima do autobuske stanice”, rekao je Čučković.

Skupština grada odlučila je i da se slobodni umetnici uvrste u kategoriju lica koja plaćaju prevoz po povlašćenim cenama, a donela je i odluku o izmeni Odluke o javnim parkiralištima, kojom se privatnim investitorima omogućava da grade garaže i naplaćuju parkiranje u njima.

To pravo do sada je imao samo Parking servis, a u obrazloženju odluke se navodi da će se takvim rešenjem poboljšati situacija sa parking mestima u Beogradu.

Skupština grada usvojila je i Odluku o javno-privatnom partnerstvu za izgradnju gasne stanice za vozila GSP.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: