Podeli vest

Kineska meteorološka služba je prošle nedelje upozorila da su prosečne temperature u zemlji porasle mnogo brže od svetskog proseka za poslednjih 70 godina

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kina
Foto: Pixabay

U nekoliko regiona Kine, uključujući najznačajniji jugozapadni grad Čongking, temperature su danas prelazile 40 stepeni Celzijusa, dok meteorološka služba upozorova na nastavak visokih temperatura.

U provinciji Džeđijang, koja je smeštena na jugoistočnoj obali Kine, zvaničnik meteorološke službe je saopštio da je oboren prethodni rekord u broju dana sa visokim temperaturama tokom godine, sa 31 danom iznad 35 stepeni Celzijusa i 16 dana iznad 38 stepeni Celzijusa, prenosi Rojters.

Uz Čongćing, koji je danas imao temperaturu do 42,1 stepeni Celzijusa, Hubej, Hunan, Šandong, Anhui, Sinđijang, Ðijansi i Fuđijan su među provincijama i regionima u kojima su temperature prelazile 35 stepeni Celzijusa, navodi britanska agencija.

Kineska meteorološka služba je prošle nedelje upozorile da su prosečne temperature u zemlji porasle mnogo brže od svetskog proseka za poslednjih 70 godina i da će ostati “značajno više” u budućnosti, kako se izazovi zbog klimatskih promena bude povećavali.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: